Show simple item record

dc.contributor.advisorNizamlıoğlu, Mustafa
dc.contributor.authorBozkurt, İbrahim
dc.date.accessioned2020-12-29T16:33:17Z
dc.date.available2020-12-29T16:33:17Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/456651
dc.description.abstractÖZET Bu araştırmada Konya-Karaman (Selçuk Üniversitesi), Trabzon (KTÜ), Ankara (Gazi Üniversitesi) daki Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları 'nda okuyan ve halen farklı branşlarda aktif spor yapan toplam 309 öğrenci (77 bayan, 232 erkek) katılmıştır. Öğrencilere HI bölümden oluşan bir anket uygulanmıştır. Anketin I. bölümü kişisel bilgi sorularını II. bölümü beslenme bilgisi sorularını, III. bölümü ise alışkanlıklara ilişkin soruları içermektedir. Araştırma sonuçları* değerlendirildiğinde sporcuların gıdaları ve içerdikleri besin maddelerini tanıma konusunda orta derecede bir bilgiye sahip oldukları, müsabaka öncesi yemek ve müsabaka arasında tercih edilen içecekler yönünden takım sporcularının daha bilinçli olduğu, müsabaka öncesi su içilmesi ve besinleri tanıma konusunda ise bireysel sporcuların daha bilgili olduğu saptanmıştır. Ülkemizde sporcu eğitiminde besinler ve sporcu performansındaki önemleri üzerinde daha detaylı bir şekilde durulması gerektiği sonucuna varılmıştır. 52
dc.description.abstractSUMMARY In this study, a total of 309 students (77 female, 232 male; studied in Konya, Karaman, Trabzon, Ankara), which are continue the active sport life in different branches, were examined by a questionnaire. The athlets are from the University of Selçuk, KTU and Gazi University. The questionnaire is 3 parts (personal questions, nutrition knowledge and habits). The results of this study demonstrate that; athlets have intermediate information about foods and their ingredients, the teim athelts have more information tan individuals in the nutrition and drinks before and during competition the individual athlets have more information for knowing foods ingredients and drinking water before competition. This study also showed that, it should be detailed/educated for foods and their importance on sport performance in sport education in our country.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSportr_TR
dc.subjectSportsen_US
dc.titleBeden eğitimi ve spor yüksek okullarında okuyan ve halen aktif spor yapan öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
dc.title.alternativeThe Determination and evaluation of nutrition habits the students with make active sports in physical education and sports high schools
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBeden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid108628
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid107532
dc.description.pages70
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess