Beden eğitimi ve spor yüksek okullarında okuyan ve halen aktif spor yapan öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
dc.contributor.advisor | Nizamlıoğlu, Mustafa | |
dc.contributor.author | Bozkurt, İbrahim | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T16:33:17Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T16:33:17Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/456651 | |
dc.description.abstract | ÖZET Bu araştırmada Konya-Karaman (Selçuk Üniversitesi), Trabzon (KTÜ), Ankara (Gazi Üniversitesi) daki Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları 'nda okuyan ve halen farklı branşlarda aktif spor yapan toplam 309 öğrenci (77 bayan, 232 erkek) katılmıştır. Öğrencilere HI bölümden oluşan bir anket uygulanmıştır. Anketin I. bölümü kişisel bilgi sorularını II. bölümü beslenme bilgisi sorularını, III. bölümü ise alışkanlıklara ilişkin soruları içermektedir. Araştırma sonuçları* değerlendirildiğinde sporcuların gıdaları ve içerdikleri besin maddelerini tanıma konusunda orta derecede bir bilgiye sahip oldukları, müsabaka öncesi yemek ve müsabaka arasında tercih edilen içecekler yönünden takım sporcularının daha bilinçli olduğu, müsabaka öncesi su içilmesi ve besinleri tanıma konusunda ise bireysel sporcuların daha bilgili olduğu saptanmıştır. Ülkemizde sporcu eğitiminde besinler ve sporcu performansındaki önemleri üzerinde daha detaylı bir şekilde durulması gerektiği sonucuna varılmıştır. 52 | |
dc.description.abstract | SUMMARY In this study, a total of 309 students (77 female, 232 male; studied in Konya, Karaman, Trabzon, Ankara), which are continue the active sport life in different branches, were examined by a questionnaire. The athlets are from the University of Selçuk, KTU and Gazi University. The questionnaire is 3 parts (personal questions, nutrition knowledge and habits). The results of this study demonstrate that; athlets have intermediate information about foods and their ingredients, the teim athelts have more information tan individuals in the nutrition and drinks before and during competition the individual athlets have more information for knowing foods ingredients and drinking water before competition. This study also showed that, it should be detailed/educated for foods and their importance on sport performance in sport education in our country. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Spor | tr_TR |
dc.subject | Sports | en_US |
dc.title | Beden eğitimi ve spor yüksek okullarında okuyan ve halen aktif spor yapan öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi | |
dc.title.alternative | The Determination and evaluation of nutrition habits the students with make active sports in physical education and sports high schools | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 108628 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | SELÇUK ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 107532 | |
dc.description.pages | 70 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |