Show simple item record

dc.contributor.advisorDoğruer, Yusuf
dc.contributor.authorKöksoy (Güney), Ayşe
dc.date.accessioned2020-12-29T16:33:15Z
dc.date.available2020-12-29T16:33:15Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/456645
dc.description.abstract6. ÖZET Denizli ve bazı ilçelerinde (Çivril, Sarayköy, Acıpayam) tüketime sunulan tavuk karkas parçaları ve iç organlarında ternıofilik Camphylobacter türlerini belirlemek amacıyla yapılan araştırmada toplam 210 numune incelendi. Denizli ve bazı ilçelerinde tüketime sunulan tavuk karkas parçalarının %40'ında ternıofilik Camphylobacter türü tespit edilmiştir. Bunların toplam numune içindeki dağılımları C. jejuni %19, C.coli %18 ve C. laridis %3 şeklinde olmuştur. Tüketilebilen tavuk iç organlarında ise%33.64'ünde termofilik Camphylobacter türü tespit edilmiştir. Bunların toplam numune içindeki dağılımları C. jejuni %17.27, C.coli %14.55 ve C. laridis %1.82 şeklinde olmuştur. Sonuçta, tavuk ' karkas ve iç organlarının insanlarda besinlerden ileri gelen enfeksiyonlarda özellikle de Camhylobacterioziste önemli bir kaynak teşkil ettiği kanatine varıldı. 25
dc.description.abstract7. SUMMARY Prevalance of Camphylobacter spp. in chicken carcasses and visccrca consumed in Denizli and some counties 210 samples were investigated for thermophilic Camphylobacter spp. in chicken carcasses and viscerea (liver, heart, kidney) consumed in Denizli and some counties (Acıpayam, Babadağ, Bekili, Buldan, Çivril, Sarayköy). Thermophilic Camphylobacter spp. were determined in the 40% of chicken carcasses consumed in Denizli and some counties. The samples contained 1 9% C '. jejuni. 18% C. coli and 3% C. laridis. Thermophilic Camphylobacter spp. were isolated from 33.64% of the visceral organ (liver, heart, kidney »samples. The allocation of these in total samples were C. jejuni /121%, C. coli 14.55% arid C. laridis 1.82%. It is concluded the chicken carcasse and viscera (liver, heart, kidney) should be an important source for food barne infections especially Camphylobacteriozis. 26en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBesin Hijyeni ve Teknolojisitr_TR
dc.subjectFood Hygiene and Technologyen_US
dc.titleDenizli yöresinde tüketime sunulan tavuk etlerinde ve iç organlarında camphylobacter türlerinin varlığı
dc.title.alternativeIncidence of camphylobacter spp. from chicken of consuption in Denizli
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBesin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid109065
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid107911
dc.description.pages233
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess