Show simple item record

dc.contributor.advisorGürbüz, Ümit
dc.contributor.authorAkil, Mustafa
dc.date.accessioned2020-12-29T16:32:00Z
dc.date.available2020-12-29T16:32:00Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/456396
dc.description.abstractAtletizmin Atma Branşlanyla Uğraşan Sporcuların Beslenme Bilinç Düzeylerinin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi Bu araştırmaya Konya, Karaman Gençlik spor, Eskişehir Demir spor, Enka spor, Karagücü, İstanbul Galatasaray, Fenerbahçe, Tokat Gençlik spor, İzmir, Ferdi ve Milli Takım da halen aktif spor yapan Atletizmin atma branşlanyla uğraşan 100 sporcu (51 erkek, 49 Bayan) katılmıştır. Sporculara 3 bölümden oluşan anket uygulanmıştır. 1. bölüm kişisel bilgi sorulan, 2. bölüm ise kişisel alışkanlık bilgileri, 3. bölüm ise beslenme bilgi sorularına ilişkin sorulan içermektedir. Araştırma sonuçlan değerlendirildiğinde sporculann besinleri tanıma konusunda orta dereceli bir bilgiye sahip olduklan, Beslenme bilgisine sahip olmalarını yaş, milli olmaları, gelir düzeyleri, ikamet ettikleri yer ve eğitim alıp almamalan etkilemektedir. Ülkemizde sporcu eğitiminde besinlerin kullanılma yerleri ve sporcu performansı üzerinde daha detaylı bir şekilde durulması gerektiği sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstractTo Evaluate and to Designation of Level of Nutrition Knowledge of Sportsmen Dealth With Marksmanship branches of Tracking A hundred sportsmen (51 male, 49 famele) are interested in Marksmanship branches of tracking and still doing sports, involved in this research. These sportmen are involvet in those teams; Konya, Karaman Gençlik spors Eskişehir Demir spor, Enka spor, Karagücü, Galatasaray, Fenerbahçe, Tokat, İzmir, İstanbul, individual and national team. The puplic survey accuring of three parts was applied to the sportsmen. First part; personal knowledge guestions. Secons part; personal habit knowledge. Thirt part includes nutrition knowledge. When the results of the research was evaluated, it was understood that sportmen have medium depree knowledge about the foods. The nutrition knowledge of sportsmen depends on their age, incoming education level, residence and either being national sportman or not. İn our country it is theory that we must take their attention on foods and affects of foods on their performance.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBesin Hijyeni ve Teknolojisitr_TR
dc.subjectFood Hygiene and Technologyen_US
dc.titleAtletizmin atma branşlarıyla uğraşan sporcuların beslenme bilinç düzeylerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi
dc.title.alternativeTo evaluate and to designate of level of nutrition knowledge of sportsmen dealth with markmanship branches of tracking
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBesin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid152362
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid144507
dc.description.pages61
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess