Browsing TEZLER by Subject "Yoghurt"
Now showing items 1-3 of 3
-
İstanbul yöresinde tüketime sunulan yoğurtların jelatin ve nişastalı maddeler yönünden incelenmesi ile muhafaza süresince bazı kimyasal nitelikleri
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-10)Araştırma, ülke genelinde olduğu gibi İstanbul'da da üretimi son yıllarda artan yoğurdun, katkı maddeleri varlığı ve muhafaza süresince kimyasal niteliklerini belirleyerek, üretilen yoğurdun kalite özelliklerini ortaya ... -
Konya`da tüketime sunulan yoğurtların kalitesi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ABSTRACT Konya'da Tüketime Sunulan Yoğurtların Kalitesi Bu araştırma Konya'da tüketime sunulan yoğurtların kalitesini saptaya rak iyi kaliteli yoğurt elde edilmesine ışık tutacak bilgileri elde etmek amacıyla ... -
Yoğurt ve peynir üretiminde malt ekstrakt kullanılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada farklı oranlarda (peynir için % 3 - %5, yoğurt için % 3 - %5 -%8) malt ekstrakt katılarak elde edilen peynir ve yoğurtlar, fiziksel, kimyasal veduyusal özellikleri yönünden analiz edilmiştir.Yapılan kimyasal ...