Browsing TEZLER by Subject "Salt"
Now showing items 1-3 of 3
-
Avülse diş saklama solüsyonlarının periodontal ligament fibroblastları farklanma mekanizması üzerine etkilerinin araştırılması
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Avülsiyon dişin alveoler soketten tamamen ayrılması olarak tanımlanır. Avülsiyon olgularında, avülse olan dişin soketine derhal yerleştirilemediği durumlarda PDL hücrelerinin canlılığını sürdürmelerine yardımcı olacak bir ... -
Kuru dönem beslemesinde rasyona ilave edilen protein katkılı anyonik tuzların verim ve metabolik hastalıklar üzerine etkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-07-14)Bu çalışma doğuma yakın kuru dönemde rasyona ilave edilen bir anyonik tuz ve protein katkılı bir anyonik tuzun ineklerde hipokalsemi, bazı metabolik hastalıklar ve dölverimi üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla ... -
Tuz oranı azaltılmış halk tipi salamlarda sodyumtripolifosfat (STPP) kullanımının mikrobiyolojik, kimyasal ve duygusal kalite üzerine etkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6.ÖZET Et ürünlerinden salamda tuz oranının azaltılması, buna bağlı olarak ortaya çıkabilecek kalite problemlerinin önlenmesinde sodyumtripolifosfatın (STPP) kullanabilme imkanları ve bu uygulamalar sonrasında salamların ...