Browsing TEZLER by Subject "Salami"
Now showing items 1-4 of 4
-
ISO gıda güvenliği sistemini uygulayan et ürünleri işletmelerinde üretilen salam, sosis, sucuk ve hamburger köftenin gıda patojenleri yönünden kontrolü
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada, ISO 22000 gıda güvenliği sistemini uygulayan ve uygulamayan firmaların ürettiği sucuk, salam, sosis, hamburger köfteler güvenli gıda üretimi bakımından kıyaslandı. Bu amaçla, üç tane ISO belgeli üç tane ISO ... -
Karragenan kullanımının yağ oranı azaltılmış salamın bazı kalite nitelikleri üzerine etkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET Araştırma, özellikle diyetlerinde et ürünlerini kullanamayan bazı tüketici gruplarının (örn., aşırı kilo problemliler, kalp ve damar rahatsızlığı olanlar, vs.) durumu göz önüne alınarak, salam üretiminde yağ oranının ... -
Tavuk etinden salam üretimi ve kalitesi üzerine araştırmalar
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020-11-24)37 6. ÖZET S.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi (VET) Anabilim Dalı DOKTORA TEZİ/ KONYA -1997 Ertuğrul AKÇA Danışman Prof.Dr. O. Cenap TEKİNŞEN Tavuk Etinden Salam Üretimi Ve Kalitesi Üzerine ... -
Tuz oranı azaltılmış halk tipi salamlarda sodyumtripolifosfat (STPP) kullanımının mikrobiyolojik, kimyasal ve duygusal kalite üzerine etkisi
(SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6.ÖZET Et ürünlerinden salamda tuz oranının azaltılması, buna bağlı olarak ortaya çıkabilecek kalite problemlerinin önlenmesinde sodyumtripolifosfatın (STPP) kullanabilme imkanları ve bu uygulamalar sonrasında salamların ...