Search
Now showing items 1-3 of 3
Farklı lamine ambalajların öğütülmüş fındıklarda oksidasyon ve toplam tokoferol düzeyi üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu araştırmada, kavrulmamış ve kavrulmuş öğütülmüş fındıklarda depolama süresince, oksidasyon ve tokoferol miktarındaki değişim üzerine ambalaj materyallerinin etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, kavrulmamış ve kavrulmuş ...
Farklı ambalaj materyalleri ve depo koşullarının ceviz içi bileşimine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Türkiye'de yetiştirilen 7 farklı ceviz çeşidinden (Yalova 1, Yalova 3, Yalova 4, Kaman V, Şebin, Bilecik ve Şen 1) elde edilen içlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Ayrıca çeşitlerden ...
Farklı polimer filmlerde ambalajlanan üzüm suyu konsantresinde HMF oluşumu
(2018-08-06)
Bu araştırmada, 5-hidroksimetil 2-farfural (HMF) oluşumu üzerine ambalaj materyallerinin etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, 70°brikse ayarlanmış beyaz ve kırmızı üzüm konsantreleri; polietilen/poliamid (PE/PA), ...