Search
Now showing items 1-2 of 2
Peynir altı suyundan etil alkol üretiminde uygun koşulların belirlenmesi
(2018-08-06)
III ÖZET Yüksek lisans Tezi PEYNİR ALTI SUYUNDAN ETÎL ALKOL ÜRETİMİNDE UYGUN KOŞULLARIN BELİRLENMESİ Shiva SHAMS MOLAVÎ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Doç. ...
Türkiye`de izole edilen lactococcus lactis subsp. lactis suşlarında laktoz fermentasyon yeteneğinin genetik determinantlarının, konjugal aktarımının ve stabilitesinin tanımlanması
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Türkiye' nin farklı bölgelerinden sağlanan çiğ süt ve peyniraltı sularından izole edilen Lactococcus lactis subsp. lactis suşlarında laktoz metabolizmasını kodlayan plazmidlerin konjugal aktarımı ve ...