Search
Now showing items 1-4 of 4
İran`da yetiştirilen önemli buğday (Triticum spp.) çeşitlerinde genetik farklılığın gliadin elektroforegramı yöntemi ile belirlenmesi
(2018-08-06)
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Biyoteknoloji Laboratuarı'nda yapılan bu çalışmanın amacı, İran'da yaygın olarak tarımı yapılan buğday çeşitlerinin, genotipe özgü endosperm depo ...
Yaygın fiğ (Vicia sativa L.) çeşitlerinde mikroçoğaltım ve Agrobacterium tumefaciens aracılığıyla Cry1Ac, Cry2A ve bar genlerinin aktarılması
(2018-08-06)
Protein, mineral maddeler ve vitaminler bakımından oldukça zengin olan yaygın fiğ bitkisi (Vicia sativa L.)'de rejenerasyon ve genetik transformasyon büyük bir sorun olarak görülmektedir. Bu tez kapsamında yaygın fiğin ...
Asmanın külleme (Erysiphe necator) hastalığına farklı tolerans seviyelerinde tepkisinin WRKY1, DHN1a ve Myc2 gen ifadelerinde Real-time PCR ile belirlenmesi ve metil jasmonatın etkisi
(2018-11-14)
Asma sofralık, şaraplık ve kurutmalık ürün olarak en çok tüketilen bahçe bitkileri arasında yer almaktadır. Külleme (Eryshpe necator) Dünya bağcılığını tehdit eden ve önemli verim ve kalite kayıplarına yol açan bir ...
Türkiye`de yaygın olarak yetiştirilen iki bakla (Vicia faba L.) çeşidinin mikroçoğaltımı ve Agrobacterium tumefaciens aracılığıyla SN19 (cryIBa/cryIIa) hibrid geninin aktarılması
(2019-02-18)
Bakla bitkisi (Vicia faba L.) önemli bir protein kaynağı olup, insan ve hayvan beslenmesinde kullanılmaktadır. Tozlaşmadaki zorluklar, genetik havuzunun sınırlı olması ve güvenilir bir rejenerasyon sistemi olmadığı için ...