Search
Now showing items 1-10 of 599
Keçiboynuzu meyvesinin ekstraksiyon koşulları ve durutulması üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KEÇİBOYNUZU MEYVESİNİN EKSTRAKSİYON KOŞULLARI VE DURULTULMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Mustafa KARKACIER Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gxda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. ...
Şalgam suyundan izole edilen laktik asit bakterilerinin 16S rRNA ile tanımlanması ve bazı gelişme parametrelerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Tezde, şalgam suyundan izole edilen ve fenolik dekarboksilaz enzimine sahip olduğu saptanan 6 adet izolat (GK1, GK3, GK5, GK11, GK12, GK13) 16S rRNA gen bölgesi dizi analizi ile moleküler olarak tanımlanmıştır. Suşların ...
Orta nemli kayısıların depolanma stabilitesi
(2018-08-06)
ÖZETYüksek Lisans TeziORTA NEMLİ KAYISILARIN DEPOLANMA STABİLİTESİFatma SAĞIRLIAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüGıda Mühendisliği Anabilim DalıDanışman : Doç. Dr. Mehmet ÖZKANOrta nemli gıdalar, kurutulmuş gıdalardan ...
Farklı sınıf çaylarda kıvırma proseslerinin ve değişik hasat dönemlerinin çayın fenolik madde ve alkaloid bileşimine etkisi
(2018-08-06)
ÖZETDoktora TeziFARKLI SINIF ÇAYLARDA KIVIRMA PROSESLERİNİN VEDEĞİŞİK HASAT DÖNEMLERİNİN ÇAYIN FENOLİK MADDE VEALKALOİD BİLEŞİMİNE ETKİSİNihal TÜRKMENAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüGıda Mühendisliği Anabilim ...
Bazı yabancı ot tohumlarının unun kalitesine etkileri
(2018-08-06)
İ ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ BAZI YABANCI OT TOHUMLARININ ÜNÜN KALİTESİNE ETKİLERİ* Hakkı KARADELİ Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman: Prof.Dr. Haz im ÖZKAYA 1993, ...
Frankfurter tipi sosislerin bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine ayçiçek yağının etkisi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FRANKFURTER TİPİ SOSİSLERİN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE AYÇİÇEK YA?ININ ETKİSİ Gülay KARABAŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ...
Ayran üretiminde peyniraltı suyu tozu ve transglutaminaz enzimi kullanım olanaklarının araştırılması
(2020-09-27)
Ayran üretiminde iki farklı uygulamanın incelendiği bu çalışmada, birinci uygulamada ayranın Türk Gıda Kodeksi'ne göre içermesi gereken protein oranının % 5, % 10 ve % 15'i sütü seyreltme amacıyla kullanılan ...
Bazı gıdaların antioksidan kapasitesi
(2018-08-06)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BAZI GIDALARIN ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ Gönül BAŞLI Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman. Prof. Dr. Nevzat ARTIK Bu araştırmada materyal olarak ebegümeci ...
Gilaburu (Viburnum opulus L.) meyvesinden yeni yöntemlerle fenolik bileşenlerin ekstraksiyonu ve gilaburu tozunun mikroenkapsülasyonu
(2019-07-04)
Bu çalışmanın ilk kısmında Gilaburu (Viburnum opulus L.) meyvesinden fenolik bileşiklerin ekstraksiyonu araştırılmıştır. Ultrason destekli ekstraksiyonda ekstraksiyon süresinin (1-10-20-30-60 dakika), ultrason gücünün (14 ...
Asitliğin azaltılması yolu ile tüketime hazır vişne suyu üretim olanağı
(2018-08-06)
Asidi yüksek olduğu için vişne suyu (%100) doğrudan tüketime uygun değildir. Bunu sağlamanın yolu asitliğin düşürülmesidir. Ancak uygulanan yöntemin vişne suyunun diğer kimyasal ve duyusal özeliklerini olabildiğince ...