Search
Now showing items 1-10 of 18
Manda sütünden üretilen yayık ve krema tereyağlarının nitelikleri
(2018-08-06)
Manda sütü zengin bileşimi, besin değeri, kendine özgü tat ve aroması ile diğer sütlere göre farklılık göstermektedir. Ayrıca kurumadde ve yağ oranının yüksek olması, yağ globüllerinin büyüklüğü teknolojik açıdan önemini ...
Bazı işlenmiş fındık ürünlerinin raf ömrü üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Bu araştırmada 2005-2006 hasadı, Ordu yöresi sahil şeridinden temin edilen fındıklardan üretilen dilimlenmiş fındık, fındık unu, kıyılmış fındık ve kavrulmuş fındık örneklerinin polietilen taraftalat/ alüminyum/ polietilen ...
Yenilebilir mantarlarda görülen hastalıklar ve mücadeleleri
(2018-08-06)
I ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ YENİLEBİLİR MANTARLARDA GÖRÜLEN HASTALIKLAR VE MÜCADELELERİ Keziban YÜCESOY Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Salih MADEN 1994, Sayfa: 85 ...
Fermantasyon sırasında saccharomyces cerevisiae mayası tarafından tyrosolün oluşum metabolizması ve tyrosol oluşumunu etkileyen uygulamalar üzerinde bir araştırma
(2018-08-06)
Son yirmi yılda, şarapta var olan fenolik bileşiklerin sahip oldukları biyolojik ve antioksidan aktiviteyle ilişkili olarak insan sağlığı üzerine olan olumlu etkileri ile şaraba ilgi artmıştır. Şaraplarda bulunan ve sağlık ...
Ankara`da satışa sunulan kaymakların bazı özellikleri üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Bu çalışmada bir yıl süresince 4 farklı mevsimde Ankara piyasasında satışa sunulan, endüstriyel düzeyde üretim yapan 10 firmaya ait Kaymak örneği incelenmiştir. Bir yıl içerisinde farklı mevsimlerde toplanan örneklerin ...
Farklı yöntemlerle ayran üretiminde karboksimetil sellüloz kullanımı
(2018-08-06)
1 ÖZET Yüksek Lisans Tezi FARKLI YÖNTEMLERLE AYRAN ÜRETİMİNDE KARBOKSÎMETIL SELLULOZ KULLANIMI Abdullah ALTINAYAR Ankara üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi Anabilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Abdi ...
Seçilmiş yumuşak ekmeklik buğday hatlarında bisküvilik kalite özelliklerinin araştırılması
(2018-08-06)
Ülkemizde hızla gelişen ve büyük bir ihracat potansiyeli olan bisküvi sektöründe ana hammadde olan unun dolayısıyla buğdayın kalitesinin istenilen standartlara uygun olmaması en önemli problemlerden birisidir. Bisküvi ...
Meyveli yoğurt üretiminde kokusuz balık yağı kullanımı üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
Son yıllarda Omega-3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerine etkileri ile ilgili çalışmalar dikkati çekmektedir. Omega-3 yağ asitlerinin sağlığa olan olumlu etkilerinden dolayı, günümüzde Omega-3 ile zenginleştirilmiş çeşitli ...
Ankara da pazarlanan yoğurtların kuru madde profilleri üzerinde bir araştırma
(2018-08-06)
Ankara?da pazarlanan, 20 üretici firmaya ait homojenize set yoğurtlardan oluşan 27 farklı yoğurt örneği toplanmış ve incelenmiştir. Kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz sonuçlarına göre ortalama değerler: Yağ içeriği, tam ...
Ayaş ilçesi domates üreticileri örneğinde gıda güvenilirliğine ilişkin risk algılama önceliği ve risk yönetiminin yeterliliği
(2019-11-08)
Güvenilir gıdanın arzı açısından üretimden tüketime kadarki tüm aşamalar önem taşımaktadır. Bu nedenle son yıllarda dünyada gıda güvenilirliğine bütüncül yaklaşılmakta, tarladan-sofraya gıda güvenilirliğinin sağlanması ...