Search
Now showing items 1-10 of 39
Ayran üretiminde peyniraltı suyu tozu ve transglutaminaz enzimi kullanım olanaklarının araştırılması
(2020-09-27)
Ayran üretiminde iki farklı uygulamanın incelendiği bu çalışmada, birinci uygulamada ayranın Türk Gıda Kodeksi'ne göre içermesi gereken protein oranının % 5, % 10 ve % 15'i sütü seyreltme amacıyla kullanılan ...
Glutensiz tavuk nugget üretiminde alternatif ürün formülasyonları , kalite karakteristikleri ve depolama stabilitesindeki değişimler
(2020-10-02)
Çalışmada buğday ununun yerini alabilecek un alternatifleri oluşturulmuştur. (0:100, 100:0, 50:50, 60:40, 70:30, 40:60, 30:70) yedi farklı oranda pirinç ve mısır unları karıştırılmış ve her bir un karışımına iki farklı ...
Unlu mamul üretimi yapılan bir işletmede hava, personel ve gıda örneklerinin mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi
(2020-01-09)
Bu tez çalışmasında, 2010 yılından itibaren faaliyet gösteren, günlük 75 ton kapasiteli ve unlu mamul üretimi yapan bir işletmede belli sürelerle farklı alanlardan alınan hava örnekleri, işletmede çalışan personel, üretimde ...
Armut suyu ve konsantresinde fenolik madde dağılımı
(2020-11-23)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ARMUT SUYU VE KONSANTRESİNDE FENOLIK MADDE DA?ILIMI Dilek TANRIOVEN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Aziz EKŞİ 1997, Sayfa: 36 Jüri: ...
Gıda ürünlerinin yüzey dekontaminasyonu amacıyla kullanılmak üzere kızılötesi sistem tasarımı
(2020-04-10)
Kızılötesi enerji (IR), elektromanyetik enerjinin bir formudur ve mikrodalga (1-1000 mm) ile görünür ışık (0,38-0,78 µm) arasındaki dalga boyu bölgesinde yer almaktadır. Kızılötesi enerji kısa dalga boyuna sahip olması ve ...
Kağıt tabanlı platform ile şarap örneklerinde alternatif analiz yönteminin geliştirilmesi
(2020-06-24)
Bu çalışmada, Öküzgözü ve Narince üzümlerinden elde edilen kırmızı ve beyaz şarap örneklerinin geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen analizleri, kağıt tabanlı platformlar üzerinde denenmiştir. Kağıt tabanlı platformda ...
Yerli İzolat Bazı Bacillus Türleri Kullanılarak Farklı Gıda ve Tarım Atıklarından Ksilanaz Üretiminin Optimizasyonu
(2020-08-12)
Tez çalışması kapsamında toprak, buğday kepeği, çürümüş saman, fıstık kabuğu, buğday sapı, nohut mayası, bitki atıkları, meyve atıkları, elma posası, ekşi hamur mayası ve fıstık kabuğundan 66 adet yerli bakteri örneği izole ...
Isıl işlemlerde farklı yağ asidi bileşiminin furan oluşumu üzerine etkisi
(2020-05-05)
Furan, insanlarda muhtemel kanserojen etkili bir bulaşandır. Halkalı yapıda olan furan, düşük molekül ağırlıklı olduğundan kaynama noktası çok düşüktür, bu nedenle uçucu bir bileşendir. Furan, ısıl işlemlerin etkisiyle ...
Vişne suyu konsantresinin renk yoğunluğu ve stabilitesi üzerine doğal kaynaklardan elde edilen kopigmentlerin etkisi ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler
(2020-05-04)
Bu çalışmanın temel amacı, vişne suyu konsantresinin renk yoğunluğu ve stabilitesi üzerine doğal kaynaklardan elde edilen (nar kabuğu, yeşil çay ve kiraz sapı) kopigmentlerin ve gallik asit standardının etkisini belirlemektir. ...
Tamponlanmış ortamda Türk tipi lahana turşusu üretimi üzerinde çalışmalar
(2020-11-23)
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TAMPONLANMIŞ ORTAMDA TÜRK TİPİ LAHANA TURŞUSU ÜRETİMİ ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR Yudum ŞİR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabil im Dalı Danışman : Prof.Dr. Velittin GÜRGÜN ...