Search
Now showing items 1-2 of 2
Kuru kayısıların şeker, aminoasit, hidroksimetilfurfural ve furosin içeriğinde depolama boyunca meydana gelen değişim üzerine SO2 konsantrasyonunun etkisi
(2019-06-08)
Bu çalışmada, farklı konsantrasyonlarda SO2 içeren (0, 451, 832, 1 594, 2 112 ve 3 241 mg/kg) ve farklı sıcaklıklarda (4°, 20° ve 30°C) 379 gün depolanan kuru kayısıların (Hacıhaliloğlu çeşidi), fiziksel ve kimyasal ...
Çilek antosiyaninlerinin ısıl stabilitesi üzerine farklı amino asitlerin etkisi
(2019-07-09)
Bu çalışmanın amacı; çilek suyuna kopigment olarak ilave edilen çeşitli amino asitlerin (aspartik asit, prolin ve valin) farklı sıcaklıklarda (90°, 105° ve 150°C) ve sürelerde; renk yoğunluğu ve stabilitesi üzerine etkilerini ...