Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Author "Taban, Birce"
Now showing items 1-3 of 3
-
Ankara piyasasında açıkta satılan beyaz ve tulum peynirlerinde Staphylococcus aureus varlığının belirlenmesi ve belirlenen suşlarda bazı klasik enterotoksijenik özelliklerin polimeraz zincir reaksiyonu (PZR) ile araştırılması
Karimihachehsoo, Sahar (ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Gıda işleme sırasında uygun hijyenik koşulların sağlanamaması sonucu kontamine olmuş sütlerden, özellikle de çiğ sütten üretilen peynirlerin stafilokokal intoksikasyonlar yönünden büyük risk taşıdıkları bilindiğinden, bu ... -
Ayran üretiminde peyniraltı suyu tozu ve transglutaminaz enzimi kullanım olanaklarının araştırılması
Akal, Havva Ceren (ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-09-27)Ayran üretiminde iki farklı uygulamanın incelendiği bu çalışmada, birinci uygulamada ayranın Türk Gıda Kodeksi'ne göre içermesi gereken protein oranının % 5, % 10 ve % 15'i sütü seyreltme amacıyla kullanılan ... -
Moleküler rezonansın çiğ sütün mezofilik ve psikrotrofik aerobik mikroflorası üzerine etkisi
Alaşlar, Canan (ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-04-21)Ülkemizde süt üretim alanlarının dağınık ve işleme merkezlerinden uzakta olmasına bağlı olarak sütün toplama merkezlerinde soğukta uzun süre depolanması ve/veya işletmelere uzun süreli soğuk zincir koşullarında nakledilmesi, ...