Show simple item record

dc.contributor.advisorEren, Sami
dc.contributor.authorİbanoğlu, Şenol
dc.date.accessioned2020-12-29T13:40:06Z
dc.date.available2020-12-29T13:40:06Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/431074
dc.description.abstractÖZET MİKROBÎYAL KSANTAN ZAMKI ÜRETİMİ VE ÜRÜN VERİMLİLİK ANALİZİ IBANQGLU Şenol Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Sami Eren Ocak 1992, 63 sayfa Değişik substrat konsantrasyonlarının, değişik karbon kaynaklarının ve ortamın pH değişiminin ksantan zamkı üretimi üzerindeki etkileri incelendi. Havalı şartlarda glukozun kesikli f ermentasyonu için Xanthomonas camcestris (NRRLB-1459) kullanıldı. Değişik fermentasyon şartları için ürün verimlilikleri kıyaslanarak enerji ve karbon denklemesi yapıldı. Değişik glukoz konsantrasyonu kullanımının ksantan zamkı verimliliğini belirgin olarak değiştirmediği gözlendi. V. 5 glukoz kullanılarak hazırlanan fermentasyon ortamında hava yerine oksijen kullanılarak ksantan zamkı konsantrasyonu */. 1.2' den V. 1.5* a arttırıldı. Soya sütü peynir altı suyunun ksantan zamkı üretiminde karbon kaynağı olarak kullanılmadan önce hidroliz edilmesi gerektiği anlaşıldı. Anahta`-` kelimeler : Ksantan zamkı, X. campeştr i s, glukoz, soya sütü V
dc.description.abstractABSTRACT MICROBIOLOGICAL XANTHAN GUM PRODUCTION AND PRODUCT YIELD ANALYSIS IBANOGLU, Şenol M.Sc. in Food Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Sami Eren January 1992, 63 pages Effect of different parameters such as substrate concentration, pH, and type of carbon source on microbial xanthan gum production was investigated. Xanthomonas campestris (NRRLB-1459) was used for batch fermentation of glucose in aerobic conditions. Product yields were compared for different fermentation conditions. Carbon and energy balances were also made for different fermentation conditions. Xanthan gum yield was not changed significantly in different glucose concentrations. Xanthan gum concentration was increased from 1.2 to 1.5 % by replacing air with oxygen in the fermentation medium prepared with 5 % glucose concentration. Soy milk whey should be hydrolysed before using it as a carbon source for xanthan gum production by X. campestris. Key words : Xanthan gum, X. campestris, glucose, soy milk IVen_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleMicrobiological of xanthan gum and product yield analysis
dc.title.alternativeMikrobiyal ksantan zamkı üretimi ve ürün verimlilik analizi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmSoy milk
dc.subject.ytmGlucose
dc.subject.ytmXanthomonas campestris
dc.subject.ytmXanthan gum
dc.subject.ytmBiotechnology
dc.identifier.yokid24498
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityGAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid24498
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess