Now showing items 1-4 of 4

    • Kış kabağı (Cucurbita maxima) kabuğu ile Acid Black 1 giderimi 

      Küçükgüner, Burcu (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada, doğal ve Ni+2 iyonları yüklenmesi ile modifiye edilmiş kış kabağı kabuğunun Acid Black 1 (AB 1) arıtım potansiyeli araştırılmıştır. Acid Black 1'in kış kabağı kabuğu ile gideriminde absorbentin parçacık ...
    • Lanaset red G`nin ceviz (Juglans regia L.) kabuğu ile arıtımı 

      Birecikligil, Mehmet Suat (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada; Lanaset Red (LR) G boyasının ceviz (Juglans regia L.) kabuğu ile adsorpsiyonunda adsorbent parçacık büyüklüğü, adsorbent miktarı, başlangıç pH rejimi, boya konsantrasyonu ve etkileşim zamanının etkileri ...
    • Refinement of sunflower seed oil used in deep fat frying by different adsorbents 

      Bağci, Halil İbrahim (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      ÖZET DERİN YAĞDA KIZARTMA İÇİN KULLANILAN AYÇİÇEK YAĞININ FARKLI ADSORBANTLARLA RAFİNE EDİLMESİ BAĞCI, Halil İbrahim Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Tez Yöneticisi; Doç. Dr. Medeni MASKAN Mart 2002, 66 sayfa Kızartmada ...
    • Spirulina platensis ile pirina yağının ağartılması 

      Gün, Didem (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada, mavi-yeşil alglerden Spirulina platensis kullanılarak, pirina yağının ağartılması araştırılmıştır. Denemelerde başlangıç pH düzeylerinin (2, 3, 4 ve 5), sıcaklık seviyelerinin (30, 50 ve 70 oC) ve biyokütle ...