Browsing TEZLER by Subject "Adsorption"
Now showing items 1-4 of 4
-
Kış kabağı (Cucurbita maxima) kabuğu ile Acid Black 1 giderimi
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, doğal ve Ni+2 iyonları yüklenmesi ile modifiye edilmiş kış kabağı kabuğunun Acid Black 1 (AB 1) arıtım potansiyeli araştırılmıştır. Acid Black 1'in kış kabağı kabuğu ile gideriminde absorbentin parçacık ... -
Lanaset red G`nin ceviz (Juglans regia L.) kabuğu ile arıtımı
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada; Lanaset Red (LR) G boyasının ceviz (Juglans regia L.) kabuğu ile adsorpsiyonunda adsorbent parçacık büyüklüğü, adsorbent miktarı, başlangıç pH rejimi, boya konsantrasyonu ve etkileşim zamanının etkileri ... -
Refinement of sunflower seed oil used in deep fat frying by different adsorbents
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET DERİN YAĞDA KIZARTMA İÇİN KULLANILAN AYÇİÇEK YAĞININ FARKLI ADSORBANTLARLA RAFİNE EDİLMESİ BAĞCI, Halil İbrahim Yüksek Lisans Tezi, Gıda Mühendisliği Tez Yöneticisi; Doç. Dr. Medeni MASKAN Mart 2002, 66 sayfa Kızartmada ... -
Spirulina platensis ile pirina yağının ağartılması
(GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, mavi-yeşil alglerden Spirulina platensis kullanılarak, pirina yağının ağartılması araştırılmıştır. Denemelerde başlangıç pH düzeylerinin (2, 3, 4 ve 5), sıcaklık seviyelerinin (30, 50 ve 70 oC) ve biyokütle ...