Now showing items 1-2 of 2

    • Isolation, partial purification and properties of polyphenol oxidase from wheat bran 

      Aykaç, Çiğdem (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-12)
      Buğday kepeği polifenol oksidazı katekol ve 4 -met il katekol oksidasyonunu katalizledi. Ham ekstraktta doğal olarak bulunan fenolik bileşikler sübstrat olarak işlendi ve ham ekstraktın aktivitesinin düzeltilmesi gerekti. ...
    • Kinetics and inactivation of peroxidase from carrot by alternative methods 

      Soysal, Çiğdem (GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-12)
      Bu çalışmada, havuç peroksidazı ısı, mikrodalga ve yüksek hidrostatik basınçla etkisizleştirildi. Havuç peroksidazının aktivitesi hidrojen verici olarak pirogalol, guaykol ve o-dianisidin varlığında çalışıldı. Peroksidazın ...