Güney Ege bölgesi Savran mevkiinde balık yetiştiriciliği yapılan su kaynaklarının fiziko-kimyasal özeliklerinin belirlenmesi
dc.contributor.advisor | Şaşı, Hüseyin | |
dc.contributor.author | Tuzkaya, Tuna | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T13:18:49Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T13:18:49Z | |
dc.date.submitted | 2011 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/423380 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma Mart 2010 ve Aralık 2010 tarihleri arasında, Muğla il sınırları içinde yer alan Savran Köyünde gerçekleştirilmiştir. Milas, Savran Köyünde bulunan ve acı su olan Savran kaynakları, mevsimsel olarak fiziko-kimyasal özelikleri yönünden incelenmiştir. Alınan su örneklerinde sıcaklık, tuzluluk, pH, doymuş oksijen, elektriksel iletkenlik, TDS, nitrit, nitrat, amonyum, fosfat değerleri ölçülmüştür. Bölgedeki su ürünleri yetiştiricilik faaliyetleri incelenmiş ve su kaynaklarının fiziko-kimyasal parametreleri ile ilişkilendirilmiştir. Bu bölgedeki kaynaklar kullanılarak toprak havuzlarda özellikle Çipura ve Levrek balığı yetiştirilmektedir. Bölgedeki çalışma sahasında farklı alanlarda bulunan 3 farklı istasyonda, havuzlara giren ve çıkan sular ayrı ayrı değerlendirilmiştir. İstasyonlardaki ortalama su sıcaklığı 18,92 ile 19,940C, oksijen konsantrasyonlarının 5,18 ile 6,32 mg/lt, tuzluluğun %05,85 ile %010,42 arasında değiştiği bulunmuştur. Nutrient değerleri bazen ölçüm limitlerinin altında bulunurken bazen özellikle çıkış sularında işletmede kullanılan yem ve yemleme tekniğine bağlı olarak değerlerde artış olduğu rapor edilmiştir. Bu kaynakların porsiyonluk balık yetiştirme için uygun olduğu ve balıkların iyi gelişim gösterdikleri bulunmuştur. | |
dc.description.abstract | This study was carried out between March 2010 and December 2010 in Savran Village in Muğla Province. Physico-chemical parameters of the water sources, which is placed in Savran Village and called as brackish water, has investigated seasonally. Temperature, salinity, pH value, saturated oxygen, electrical conductivity, TDS, nitrite, nitrate, ammonium, phosphate, and calcium severity values of the gathered water samples are measured. Aqua culture activities of the region are investigated and they are associated with the physico-chemical parameters of the water sources. Especially Sea Bass and Sea Bream are produced in pond land by using the resources of this region. Three stations located at different places in the region are specified and water entries and water exits of these stations are evaluated separately. It is obtained that the average water heat, oxygen and saltiness change between 18.920C and 19.940C, 5.18 and 6.32 mg/lt, and %0 5.85 and %0 10.42, respectively. It is reported that sometimes nutrient values are observed under the measurement limits. On the contrary, these values are increased especially in the exit water because of the used feed in the company or the feeding technique. As a result, it is found that the fishes showed a sufficient progress and these resources are convenient for producing harvested size. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Güney Ege bölgesi Savran mevkiinde balık yetiştiriciliği yapılan su kaynaklarının fiziko-kimyasal özeliklerinin belirlenmesi | |
dc.title.alternative | Determination the phisico-chemical features of the water resources used for aqua culture in South Aegean reagion (Turkey) | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Muğla | |
dc.subject.ytm | Physicochemical properties | |
dc.subject.ytm | Nitrates | |
dc.subject.ytm | null | |
dc.identifier.yokid | 10001782 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 334413 | |
dc.description.pages | 81 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |