Show simple item record

dc.contributor.advisorKunç, Şeref
dc.contributor.authorÇelik, Sait
dc.date.accessioned2020-12-29T13:16:34Z
dc.date.available2020-12-29T13:16:34Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/422594
dc.description.abstractBu çalışmada, Elazığ yöresinde yaygın olarak kullanılan, azinphos methyl, diazinon, ethion, methidation, pirimicarb ve phosalone pestisitleri için analiz yöntemi geliştirildi. Bahçe şartlarında ürünlerin pazara sunulmadan önce gerekli bekleme süresini belirlemek amacıyla pestisit kalıntı miktarları zamana bağlı olarak incelendi. Pestisit kalıntılarının azaltılmasına meyve ve sebzelerin yıkama ve kabuk soyma işlemlerinin etkileri araştırıldı. Ürünlerdeki pestisitlerin zamanla kaybolması ve doğadaki yazgıları üzeri ne güneş ışığının, buharlaşmanın ve mikroorganizmaların payları araştırıldı. ANAHTAR KELİMELER : Azinphos methyl, diazinon, ethion, pirimicarb, methidation, phosalone, meyve, sebze, biyolojik parçalanma, güneş ışığı, bozunma, buharlaşma.
dc.description.abstractIn this study, methods have been developed for the analysis of pesticides, namely, diazinon, azinphos methyl, pirimicarb, methidation, ethion and pnosalone, used most frequently in Elazığ region. In order to find out the decreasing rate of pesticides on the vegetables and fruits, the residues were analysed under the natural conditions depending on time. The effects of washing and peeling on the pesticide residue levels in fruits and vegetables were investigated. In addition, the effects of sunlight, volatilization and rnicroorganizms on the disappearance and fate of pesticide residues in the products were also studied depending on time. KEY WORDS: Azinphos methyl, diazinon, ethion, pirimicarb, methidation, pnosalone, fruits, vegetables, volatilization, sunlight, decomposition, biological degradation.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleElazığ yöresinde kullanılan bazı pestisitlerin analizi
dc.title.alternativeAnalysis of some pesticides used in Elazığ region
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmEvaporation
dc.subject.ytmVegetables
dc.subject.ytmDiazinon
dc.subject.ytmElazığ
dc.subject.ytmSunlight
dc.subject.ytmPesticides
dc.subject.ytmFruits
dc.identifier.yokid24793
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityFIRAT ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid24793
dc.description.pages101
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess