Show simple item record

dc.contributor.advisorŞen, Dursun
dc.contributor.authorDuman, Muhsine
dc.date.accessioned2020-12-29T13:14:49Z
dc.date.available2020-12-29T13:14:49Z
dc.date.submitted1995
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/421976
dc.description.abstractBu çalışmada, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Cip Balık Üretim ve Yetiştirime Tesisinde üretilen oncorhynchus mykiss' in kimyasal kalitesinin ve et veriminin belirlenmesinde çalışıldı. Araştırma Mart 1994veŞubat 1995 tarihleri arasında yapıldı 36 dişi ve 37 erkek olmak Özere toplam 73 balık kullanıldı. Çalışmasa oncorhynchus mykiss in su, protein, yağ ve kül değerleri ila et verimi tespit adildi. Bulunan bu sonuçların, yaşa, mevsimlere ve aylara göre değişimleri incelendi. Oncorhynchus mykiss in etinde yapılan kimyasal analizler sonucunda SS76.76 su, 1 8.55 protein, H3.28 yağ ve %.41 kül olduğu görüldü. Et verimi ortalama olarak %60.73bulundu. Ayrıca tesisin su analizleri de yapılmıştır.ANAHTAR KELİMELER: oncorhynchus mykiss.Su,Protein Yağ,Kül, Et Verimi
dc.description.abstractSUMMARY r-teiter Thesis THE CHEMICAL QUALITY AH0 MEAT YIELD OF RAINBOW TROUT ( ûmrfim&i®mjf®& W. ) WHICH IS PRODUCED ÂT CIP FISHERIES CENTER mteim&Um® Fırat Uniwraity Graduate Sehool of Natura! and Applied Sclera Department of Aquaculture 1995, Pap: 42 I n this study, chaiirical guality and ntaat yield of uftg&r&sjftcfetjs aiifjt$$$ which is produced i n fish ponds at Cip F1sh erring Center Canter of Fırat University. The research vas done Between March, 1 994; February, î 995 and 73 fish (36 females, 3? males) vere used for analysis. In this study, concentration of meat yield, water, protein, lipid, ash and meat yield of ÛM^f^şM'â&s- mşMss war© deternii ned. These factors vera anal ysed ascordi ny to aşa, season and n%nth. Chemical analysis of the msat of Ûf^r^iw,ifi^f?t0îtss was indicated that the meat contains 76.76H watar,l 8.S5& protein, 3.28H lipid and 1.41 % ash. The mean meat yield was found 6Ö.73S. In addition, water analysis of tha fish ponds were dona.key Words: Oncorhynchus mykiss, water, protein, Lipid, ash, meat yield.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleCip Balık üretim ve Yetiştirme Tesisi`nde yetiştirilen gökkuşağı alabalığının kimyasal kalitesi ve et verimi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Temel Bilimleri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmFishes
dc.subject.ytmRainbow trout
dc.subject.ytmProteins
dc.subject.ytmYield
dc.subject.ytmMeat
dc.subject.ytmWater
dc.subject.ytmOils
dc.identifier.yokid45628
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityFIRAT ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid45628
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess