Show simple item record

dc.contributor.advisorAltuğ, Nevin
dc.contributor.authorErdek, Funda
dc.date.accessioned2020-12-29T12:50:37Z
dc.date.available2020-12-29T12:50:37Z
dc.date.submitted2011
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/414285
dc.description.abstractPazarlama faaliyetleri, hizmet işletmeleri açısından artan rekabet ortamında hayati öneme sahip olmakla birlikte, bu faaliyetler işletmelerin devamlılığını ve karlılığını etkileyen önemli unsurların başında gelmektedir. Pazarlama faaliyetleri, diğer işletmelerde olduğu gibi aynı zamanda yiyecek içecek işletmeleri açısından da oldukça önemlidir. Zengin Türk mutfağı ve yöresel yemekler, yiyecek içecek işletmelerinin pazarlama faaliyetlerinde işletmecilere önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu nedenle işletmeler de pazarlama faaliyetlerinde bunu uygulamalıdırlar, menülerinde bulundukları yöreye ait yemeklere yer vermelidirler. Çünkü, dünyanın en zengin üç mutfaktan biri olan Türk Mutfağının tanıtılması ve kültür mirasımıza sahip çıkılması gerekmektedir. Bununla birlikte yöre kültürü turistlerin seyahatlerinde çok önemli bir çekicilik unsurudur ve yöresel mutfak da bu unsurlar içerisinde en önemlilerinden birisi olarak yer almaktadır.Yapılan bu çalışmanın amacı, İstanbul bölgesinde faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerinin, pazarlama faaliyetlerinde yöresel mutfağı ne derecede kullandıklarının tespit edilmesini sağlamaktır. Belirtilen bu amaca ulaşabilmek için, İstanbul 'da faaliyet gösteren yiyecek-içecek işletmeleri ile derinlemesine mülakat yöntemi gerçekleştirilmiş ve sonuçlar yorumlanmıştır.
dc.description.abstractMarketing operations have vital importance for increasing competition environment in terms of service businesses. In addition to this, these operations are the leading one of the most important elements influencing the continuity and the profitability of the businesses. Marketing operations are also important for the food and beverage businesses, like the other businesses. Rich Turkish Cuisine and local food provide advantages to food and beverage businesses for the marketing operations. Therefore, businesses should put local food belonging to their place in their menu. This is because we should introduce our traditional kitchen, which is one of the three richest cuisine in the world and we should protect our cultural heritage. Moreover, local culture is very important element that draws attention of tourists? journey and local kitchen is also one of the most important elements.The aim of this study is to determine in which level the food beverage businesses that are active in İstanbul region use the traditional cuisine in their marketing operations. To reach this goal, deep interviews were made with the food and beverage businesses that are active in İstanbul region and the results were analyzed.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleYiyecek içecek işletmelerinin pazarlama faaliyetlerinde yöresel mutfağın kullanımı
dc.title.alternativeThe food and beverage businesses that use the local cuisine in their marketing companies
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Anabilim Dalı
dc.subject.ytmLocalism
dc.subject.ytmLocal product
dc.subject.ytmMarketing
dc.subject.ytmBusinesses
dc.subject.ytmFood and beverage operations
dc.subject.ytmFood and beverage
dc.subject.ytmLocal cuisine
dc.identifier.yokid393619
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid320927
dc.description.pages114
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess