Antalya bölgesi ekolojik koşullarında farklı ekim zamanlarının adi fiğ (vicia sativa L.)`in ot ve tohum verimleri ile protein oranlarına etkisi üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Çakmakçı, Sadık | |
dc.contributor.author | Aydinoğlu, Bilal | |
dc.date.accessioned | 2020-12-03T11:42:52Z | |
dc.date.available | 2020-12-03T11:42:52Z | |
dc.date.submitted | 1999 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/41249 | |
dc.description.abstract | öz ANTALYA BÖLGESİ EKOLOJİK KOŞULLARINDA FARKLI EKİM ZAMANLARININ ADİ FİĞ (Vida satha L.)' İN OT VE TOHUM VERİMLERİ İLE PROTEİN ORANLARINA ETKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bilal AYDINOGLU Yüksek Lisans Tezi, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Sadık ÇAKMAKÇI Ocak 1999, 65 sayfa Bu çalışma 1997-1998 yıllarında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme tarlasında yürütülmüştür. Çalışmada adi fiğ {Vida sativa L.) kışlık ve yazlık olarak 9' ar farklı zamanda ekilmiştir. Yeşil ot ve tane verimi ile ilgili bazı özellikler yönünden ekim zamanları arasındaki farklılıklar araştırılmıştır. Kışlık ekimlerde tane ham protein oram hariç diğer tüm özellikler yönünden ekim zamanları arasındaki farklılıklar önemli bulunmuştur. Çalışma sonucunda en uygun ekim zamanının kışlık ekimlerde 1-20 Kasım, yazlık ekimlerde ise Mart ayı başı olduğu sonucuna varılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Adi fiğ {Vida sativa L.), ekim zamanı, verim, protein oram JÜRİ: Doç. Dr. Sadık ÇAKMAKÇI Prof. Dr. İbrahim BAKTIR Doç. Dr. Bülent SAMANCI | |
dc.description.abstract | / / ABSTRACT A STUDY ON EFFECTS OF DIFFERENT SOWING DATES OF HERBAGE, SEED YIELD AND PROTEIN RATIOS OF COMMON VETCH (Vida saûva L.) IN ANTALYA ECOLOGICAL CONDITIONS Bilal AYDINOGLU M. S. Thesis, Department of Field Crops Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Sadık ÇAKMAKÇI January 1999, 65 pages This experiment was carried out in the research field of Faculty of Agriculture, Akdeniz University in 1997 and 1998. In the study, common vetch (Vicia sativa L.) was sown in 9 different times as winter and summer sowings. For the green herbage and seed yield features, some differences were searched among sowing times. Significant differences were found among planting dates except crude protein ratio in seeds in winter sowings. In the conclusion of the experiment, the most suitable sowing time was found to be between November 1st and 20th for winter sowings and early days of March for summer sowings, respectively. KEY WORDS: Common vetch (Vicia sativa L. ), sowing date, yield, protein ratio COMMITTEE: Assoc. Prof. Dr. Sadık ÇAKMAKÇI Prof. Dr. İbrahim BAKTIR Assoc. Prof. Dr. Bülent SAMANCI | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Antalya bölgesi ekolojik koşullarında farklı ekim zamanlarının adi fiğ (vicia sativa L.)`in ot ve tohum verimleri ile protein oranlarına etkisi üzerine bir araştırma | |
dc.title.alternative | A Study on effects of different sowing dates of herbage, seed yield and protein ratios of common vetch (vicia sativa L.) in Antalya ecological conditions | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Tarla Bitkileri Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Sowing date | |
dc.subject.ytm | Grass yield | |
dc.subject.ytm | Protein ratio | |
dc.subject.ytm | Seed yield | |
dc.subject.ytm | Vetch | |
dc.subject.ytm | Antalya | |
dc.subject.ytm | Field crops | |
dc.identifier.yokid | 88200 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 88200 | |
dc.description.pages | 65 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |