Show simple item record

dc.contributor.advisorYeşiloğlu, Yeşim
dc.contributor.authorAltintaş, Derya
dc.date.accessioned2020-12-29T11:22:47Z
dc.date.available2020-12-29T11:22:47Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-06-11
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/400210
dc.description.abstractBu çalışmada labada (Rumex patientia L.)bitkisinin antioksidan aktivitesi çeşitli yöntemlerle incelenecektir. Bu amaçla labada bitkisinin taze ve kurutulup ardından öğütülecek örneklerine su ve metanol ektraksiyonları yapılacaktır. Her bir ekstraktın toplam fenolik madde içeriği, toplam flavonoid madde içeriği, Fe+3 iyonlarını indirgeme gücü, antiradikal aktivitesi, süperoksit anyon radikali giderme aktivitesi, DPPH serbest radikali giderme aktivitesi, ferrik tiyosiyanat metodu ile toplam antioksidan aktivitesi, metal iyonlarını şelatlama aktivitesi, ABTS radikali giderme aktivitesi, H2O2 giderme aktivitesi ve karotenoid içeriği tayin edilecektir. Elde edilen sonuçlar a-tokoferol, askorbik asit, BHT ve BHA standart maddeleriyle kıyaslanarak değerlendirilecektir.
dc.description.abstractIn this study, the antioxidant activities of dock (Rumex patientia L.) will investigate by using different methods. For this purpose, water and methanol extracts will be applied to the fresh, dried and grounded samples of the plant. The antioxidant activities of all exracts will assay with the various methods including total phenolic compound contents, total flavonoid substance contents, reduction power of Fe+3 ions, antiradical activities, superoxide anion scavenging activity, DPPH free radical scavenging activity, total antioxidant activity by using ferric thiocyanate, metal chelating capacity, ABTS radical scavenging activity, H202 scavenging activity and carotenoid content. The obtained results will compare by using a-tocopherol, ascorbic acid, BHT and BHA as standard.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleLabada (Rumex Patientia L.) ekstraktlarının in vitro yöntemlerle antioksidan aktivitesinin ve fitokimyasal profilinin değerlendirilmesi
dc.title.alternativeEvaluation of antioxidant activity and phytochemical profile of dock (Rumex patientia L.) extracts by in vitro methods
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-06-11
dc.contributor.departmentTemel Eczacılık Anabilim Dalı
dc.subject.ytmIn vitro
dc.subject.ytmPlant extract
dc.subject.ytmRumex patientia L.
dc.subject.ytmPhenolic compounds
dc.subject.ytmFree radicals
dc.subject.ytmFlavonoids
dc.identifier.yokid10149268
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid574974
dc.description.pages95
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess