Is culture a superficial barrier to global marketing?: A case study of food and drink products in Turkey
dc.contributor.advisor | Ger, Güliz | |
dc.contributor.author | Sezer, Sibel | |
dc.date.accessioned | 2020-12-02T13:20:31Z | |
dc.date.available | 2020-12-02T13:20:31Z | |
dc.date.submitted | 1989 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/39730 | |
dc.description.abstract | ö: KÜLTÜR GLOBAL PAZARLAMA İÇİN YAPAY BİR ENGEL Mî TEŞKİL EDERMEKTEDİR : TÜRKİYE DEKİ BESİN ÜRÜNLERİNİN BİR İNCELEMESİ SİBEL SEZER M.B.A TEZİ DR. GÜL İZ GER HAZİRAN, 1989 ihtiyaç ve isteklerin bütünleştiği bir dünyada, ürünleri evrensel çapta standart! aştırarak daha düşük maliyette üretim, daha üstün kalite ve daha iyi bir işletme elde etmek mümkündür. Her kültürün kendi içindeki farklılıklar göz önünde tutularak, global pazarlamanın ön görmekte olduğu bu argümanın geçerliliği tartışılmakta ve kültürün gerçekten bir engel oluşturup oluşturmadığı araştırılmaktadır. Global pazarlama stratejisinin Türkiye için geçerli olup olmadığını öğrenmek amacıyla yabancı besin ürünleri ile benzeri yerel ürünler tüketici açısından karşılaştırmalı bir araştırma konusu oluşturmuştur. i i | |
dc.description.abstract | ABSTRACT IS CULTURE A SUPERFICIAL BARRIER TO GLOBAL MARKETING? : A CASE STUDY OF FOOD AND DRINK PRODUCTS IN TURKEY SİBEL SEZER M.B.A. thesis Supervisor: Dr. GULIZ GER June, 1989 In a world of converging needs and desires, globally standardizing products would lead to lower production costs, improved quality of products as well as management. The validity of this argument proposed by `global marketing` is discussed taking into consideration the differences existing within cultures and whether culture is in fact a barrier to globalization. A study was conducted in order to explore whether global marketing strategies can be successful in Turkey for food and drink products competing with local counterparts with regard to age, sex and socio economic status comparisons. Keywords: Globalization, Standardization, Culture, Perception, Demographics, Socio- Economi c-Status. | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Is culture a superficial barrier to global marketing?: A case study of food and drink products in Turkey | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | International marketing | |
dc.subject.ytm | Culture | |
dc.subject.ytm | Marketing | |
dc.identifier.yokid | 6295 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 6295 | |
dc.description.pages | 102 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |