Show simple item record

dc.contributor.advisorAçıkgöz, Nazimi
dc.contributor.authorKapalioğlu, Rafi
dc.date.accessioned2020-12-29T10:01:32Z
dc.date.available2020-12-29T10:01:32Z
dc.date.submitted1985
dc.date.issued2018-12-03
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389675
dc.description.abstract-20-` 6- ÖZET 1984 yılında 15 çeşidin değerlendirmeye alındığı, KONTROL, ekimle, ekimden 10 gün ve 20 gün sonra, 60 mM NaCl solüsyonunun dipten emdirilerek Uygulandığı bir saksı çalışması gerçekleştirilmiştir. Tuza dayanıklılığın saptanması için yöntem arayışına yönelik bu çalışmada, çimlenme yüzdesi ve tuz uygulamalarından 20 gün sonra yaşayan bitki yüzdesi açısından değerlendirme yapılmış J çeşitler arası varyasyon gözlenirken, tuz uygulama zamanının etkileri de gözlenmiştir. Sonuç olarak ekimden 10 gün sonraki uygulamada çeşit veya hatların tuza dayanıklılıkları açısından ayırım yapmanın olası olduğu görülmüş ve değerlendirme sonucu IR1314-9-19-l.ve İRİ 5496-219-2-3-2 çeşitlerinin tuza dayanıklılığı saptanmıştır.
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleÇeltikle tuza dayanıklılık test yöntemleri üzerine bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-12-03
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPaddy
dc.subject.ytmSalt
dc.subject.ytmSaline soil
dc.subject.ytmSoil
dc.identifier.yokid243
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid243
dc.description.pages23
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess