Show simple item record

dc.contributor.advisorAçıkgöz, Nazimi
dc.contributor.authorAgar, Gülnaz
dc.date.accessioned2020-12-29T10:01:08Z
dc.date.available2020-12-29T10:01:08Z
dc.date.submitted1985
dc.date.issued2018-12-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389611
dc.description.abstract-19- r il edilmesinin yanı sıra bu arazilerin ıslahında da büyük: rol oynamaktadır. Ancak bu olumsuz şartlara en iyi adaptass- yonu sağlayabilecek çeltik çeşitlerini belirlemek amacıyla yapılan çalışmalar yetersiz bulunmaktadır. Özellikle ülke mizde son yıllarda konuyla ilgili bazı çalışmalara başlan mış ise de gerek plrrinç ihtiyacımız ve gereksae acil çözüm bekleyen çorak topraklarımız açjLssından dayanıklı ve bölgele re göre en iyi adaptasyona sahip çeşitlerin belirlenmesi çalışmalarına hız verilmesi gerekmektedir. 10 çeltik çeşidinin farklı tuz konsantrasyonlarına karşı göstermiş oldukları reaksiyonların belirlenmesi için kontrol $ 0,5 ve % 1 tuz konsantrasyonunda iki tekerrür İÜ olarak 1983 yılında Bornova'da bir saksı denemesi kurulmuş tur. 30' ar günlük fidelerin söz konusu konffiantrasyonlar- daki 6 kg. *lık saksılara şaşırtıldığı bu denemede; 1- Kardeş sayısı 2- Bitki buoyu 3- Vegetasyon süresi gizlenmiştir. fo 0,5 tuz konsantrasyonu genelde kontrolden farksız çıkmışsa da Calrose-76 çeşidinde kardeş sayısında bir artış görülmüştür. # 1 tuz konsantrasyonu diğer iki konsantrasyon dan önemli ölçjide farklı olup tüm çeşitlerde kardeş sayısı nı azaltıcı bir etki göstermiştir. Bitki boyu yönünden fo 0,«5 ve <f0 1 konsantrasyonu kont rolden genelde farklı bulunmuş ve İtalpatna dışındaki tüm çeşitler tuzdan zarar görmüşlerdir. Çeşitlerde vegetasyon süresine tuzluluğun herhangi bir etkisi görülmemiş,; bu arada yapılan toprak analizleri sonu cunda tuzların yıkanmış olduğu belirlenmiştir.
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleÇeltikte farklı tuz konsantrasyonlarında bazı agronomik karakterlerin varyasyonu
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-12-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPaddy
dc.subject.ytmSalt concentration
dc.subject.ytmAgronomic characteristics
dc.subject.ytmVegetation
dc.subject.ytmSoil
dc.identifier.yokid292
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid292
dc.description.pages25
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess