Ege bölgesinde üretilen bazı yerli ve yabancı üzüm çeşitlerinin uygun hasat zamanlarının belirlenmesi
dc.contributor.advisor | Topaloğlu, Feridun | |
dc.contributor.author | Aksel, Mehmet Melek | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T10:00:20Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T10:00:20Z | |
dc.date.submitted | 1986 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389478 | |
dc.description.abstract | ||
dc.description.abstract | - 1 - ABSTRACT Ege bölgesinde yetişen ve değişik zamanlarda hasat edilen Carignan, Cinsaut, Kalecikkarasx kırmızı üzüm çeşitleriyle, Semillion ve Muscadella beyaz üzüm çeşitlerinden laboratuvar koşullarında yapılan şarapların kalitesi üzerinde üzümlerin olgunluğunun etkileri incelenmiştir. ABSTRACT The effects of maturity of the grapes on the quality of wines which were produced in the laboratory conditions from Carignan, Cinsaut, Kalecikkarasi red grape varieties, and Semillion and Muscadella white grape varieties that were grown in the Egean Region and harvested in different times has been studied. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Ege bölgesinde üretilen bazı yerli ve yabancı üzüm çeşitlerinin uygun hasat zamanlarının belirlenmesi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Grape | |
dc.subject.ytm | Wine | |
dc.subject.ytm | Aegean region | |
dc.subject.ytm | Harvesting date | |
dc.subject.ytm | Production methods | |
dc.identifier.yokid | 689 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | EGE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 689 | |
dc.description.pages | 80 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |