Show simple item record

dc.contributor.advisorÜnal, S. Sezgin
dc.contributor.authorAlilod, Alireza
dc.date.accessioned2020-12-29T09:59:45Z
dc.date.available2020-12-29T09:59:45Z
dc.date.submitted1986
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389363
dc.description.abstractÖZET Türkiye'de üretilen dört çeşit ile Amerika, Arjantin ve Fransa'dan ithal edilmiş 7 adet sert-yumuşak-kırmızı-beyaz ekmeklik buğday örnekleri ile Bühler laboratuvar değirmeninde or j inal diagram ile vals aralıkları ve elek göz genişlikleri değiştirilmiş yeni bir diagram uygulanarak öğütme denemeleri yapılmıştır. Yeni diagram ile öğütmede un veriminin arttığı, kül miktarlarında fâzla bir artış olmadığı, özellikle C-. fraksiyonunda önemli ölçü de artış olduğu, un kalitelerinde olumsuz bir değişmenin meydana gelmediği belirlenmiştir.
dc.description.abstractSUMMARY Seven hard-soft-red-white v/heat samples imported from U.S.A., Argentina and France and also four Turkish varieties were milled in Buhler Laboratory mill using with, the original diagram and a new diagram which the distance between the rollers and the hole sizes of the screens were modified. When the wheat samples were milled by using the new diagram, it was observed that there was a considerable increase in the flour yield and also in the amount of fraction CL, and there wasn*t a significant increase in the * ash quantities and also a negative alteration in the flour quality.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleBühler laboratuar değirmeninde uygulanan farklı diagramların un niteliklerine etkisi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmFlour
dc.subject.ytmYield
dc.subject.ytmBuhler laboratory mill
dc.subject.ytmDiagrams
dc.subject.ytmProduction technology
dc.identifier.yokid712
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid712
dc.description.pages30
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess