Bühler laboratuar değirmeninde uygulanan farklı diagramların un niteliklerine etkisi
dc.contributor.advisor | Ünal, S. Sezgin | |
dc.contributor.author | Alilod, Alireza | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T09:59:45Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T09:59:45Z | |
dc.date.submitted | 1986 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389363 | |
dc.description.abstract | ÖZET Türkiye'de üretilen dört çeşit ile Amerika, Arjantin ve Fransa'dan ithal edilmiş 7 adet sert-yumuşak-kırmızı-beyaz ekmeklik buğday örnekleri ile Bühler laboratuvar değirmeninde or j inal diagram ile vals aralıkları ve elek göz genişlikleri değiştirilmiş yeni bir diagram uygulanarak öğütme denemeleri yapılmıştır. Yeni diagram ile öğütmede un veriminin arttığı, kül miktarlarında fâzla bir artış olmadığı, özellikle C-. fraksiyonunda önemli ölçü de artış olduğu, un kalitelerinde olumsuz bir değişmenin meydana gelmediği belirlenmiştir. | |
dc.description.abstract | SUMMARY Seven hard-soft-red-white v/heat samples imported from U.S.A., Argentina and France and also four Turkish varieties were milled in Buhler Laboratory mill using with, the original diagram and a new diagram which the distance between the rollers and the hole sizes of the screens were modified. When the wheat samples were milled by using the new diagram, it was observed that there was a considerable increase in the flour yield and also in the amount of fraction CL, and there wasn*t a significant increase in the * ash quantities and also a negative alteration in the flour quality. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Bühler laboratuar değirmeninde uygulanan farklı diagramların un niteliklerine etkisi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Flour | |
dc.subject.ytm | Yield | |
dc.subject.ytm | Buhler laboratory mill | |
dc.subject.ytm | Diagrams | |
dc.subject.ytm | Production technology | |
dc.identifier.yokid | 712 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | EGE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 712 | |
dc.description.pages | 30 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |