Show simple item record

dc.contributor.advisorSevgican, Fevzi
dc.contributor.authorÖğretmen, Tülay
dc.date.accessioned2020-12-29T09:59:43Z
dc.date.available2020-12-29T09:59:43Z
dc.date.submitted1986
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389355
dc.description.abstractÜlkemizde son yıllarda üretimin arttırılması' öngörülen ayçiçeği ve mısırın samanlarının yem değerlerini; hayvan besle mede kullanımı yaygın olan buğday samanı ile karşılaştırmak amacı ile bu deneme planlanmıştır. Kaba yemin gerek hayvan fizyolojisi gerek ekonomik bakımdan öneminin de vurgulanmak istendiği bu çalışmada; yem değeri buğday samanından çok daha fazla olan mısır samanının hayvan beslemede kullanımına ağırlık verilmesi önerilmiştir. Ayçiçeği samanının yem değeri buğday samanından daha az olmakla birlikte üretim miktarına bakarak bu alanda değerlendirilebilmesi için daha bir dizi çalışma yapılmasına gerek duyulduğu bildirilmiştir.
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKaba yem sorunu ve yeni kaba yem kaynakları
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.subject.ytmForages
dc.subject.ytmAgricultural economy
dc.subject.ytmFeeds
dc.identifier.yokid645
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid645
dc.description.pages59
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess