Show simple item record

dc.contributor.advisorErgül, Mustafa
dc.contributor.authorAktuna(Ilica), Sacide
dc.date.accessioned2020-12-29T09:59:42Z
dc.date.available2020-12-29T09:59:42Z
dc.date.submitted1986
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389349
dc.description.abstract- 64 - 6. ÖZE'J? Izmir bölgesindeki 3 ayrı yem fabrikasından alınan 3 adet broiler ve 3 adet toz süt yemi fabrikadan alındıktan hemen sonra ham besin maddeleri, bazı fiziksel özellikleri ve mikroorganizma yapısı bakımından incelenmiş ve elde edi len sonuçlar, propionik asitin °/o 0.2 ve % 0.3'lük dozlarıy- la -uygulanan 1 aylık depolama sonuçlarıyla karşılaş t ir ıl- mıştır. Yapılan elek analizleri sonucunda depolama süresin ce bir parçalanma olduğu gözlenmiştir. Kimyasal analizler sonucunda ham besin maddeleri miktarlarının yem kanunu normlarına uygun olduğu görülmek tedir. Depolama sonucunda ortaya çıkan değerlerde başlangıca göre önemli bir fark görülmemekle beraber depolama süresin ce devam etmiş olan mikroorganizma faaliyetleri nedeniyle normal sayılabilecek düzeyde genel olarak ham protein mik tarında bir azalma, ham kül, ham yağ ve ham sellülozda ar tış şeklinde başlangıç değerlerine göre biraz farklılık göstermiştir. Deneme başlangıcında yapılan mikrobiyolojik ana lizler sonucunda, toplam bakteri sayısının süt yemlerinde 2 x 106, 8 x 106, broiler yemlerinde ise 8 x 10% 9 x 10^, 4 toplam küf miktarı sayısının ise süt yemlerinde 3 x 10 - 1.2 x KK, broiler yemlerinde 4 x 10 - 4.3 x KK arasında değiştiği görülmüştür. Elde edilen bu değerlerin 17070 sayı lı Resmi Gazetede yayımlanan mikroorganizma sayısı norm de ğerleri (19) ile büyük ölçüde uyuştuğu belirlenmiştir. Diğer- 65 - yandan deneme baslangxcxnda elde edilen değerleri,. 1 ay- lxk depolama sonunda elde edilmiş olan değerlerle karşxlaş- txrxldxgxnda önemli bir değişme olmadxgx görülmüştür. Bu da yemlerin uygun depolama kosullarxnda bozulmaya uğramadan 1 ay süreyle depolanabileoeğini göstermiştir. Yemlerin mikrobiyolojik analizleri sonucunda Salmo nella hiç bir örnekte bulunmamxs, ancak (A) ve (B) fabri- kalarxnda koliform bakteriler ve E. coli bulunduğu belir lenmiştir. Bu durumda söz konusu fabrikalarxn yemlerinin hijyenik bakxmdan temiz olduğunu söylemek mümkün görülme mektedir.
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDeğişik türde karma yemlerin mikroorganizma yapısı ve bunların depolama güçleri üzerinde bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCompound feeds
dc.subject.ytmFeeds
dc.subject.ytmStorage
dc.identifier.yokid679
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid679
dc.description.pages68
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess