Show simple item record

dc.contributor.advisorÖztürk, Münir
dc.contributor.authorDalgiç, Riza
dc.date.accessioned2020-12-29T09:59:07Z
dc.date.available2020-12-29T09:59:07Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389223
dc.description.abstract- 45 - V, ÖZET _ ___Ege `bölgesine, dahil olan İzmir, Manisa, Muğla, Denizli, Aydın illeri ile Marmaris, Ödemiş ve Soma ilçelerinden toplanan bal örnekleri `biyo kimyasal ve polen içeriği yönünden incelendi. Elde edilen `bulgular aşa ğıdaki şekilde özetlenebilir. -' Örneklerimizde, total protein içeriğinin 0, 265-0,525 gr., Sakkaroz- un'fo 0,23-8,2, invert şekerin f> 65-IOO, Külün f 0,285-1,395 ve Suyun fo 20-25j6 değerler arasında değiştiği saptanmıştır. Bu değerlerin TSE (Türkiye Standartları Enstitüsü) »nin verdiği -değerlerdeki sınır değer leri arasında yer aldığı ortaya çıkmıştır. - Örneklerimizin içerdiği polen tiplerinin en çok Leguminosae(?abaceae) t. Gompositae(Asteraceae), Boraginaceae ve Cistaceae familyalarına ait ol dukları gözlenmiştir. Ayrıca hazırladığımız polen preparatlarmda en sık rastlanan polenlerin Cistus sp. Ve Trifolium sp. cinsleri kapsadığı gözlenmiştir. SUMMARY The honey samples collected from the states of Izmir, Kan isa, Muğla, Denizli, Aydın and from the cities of Marmaris, ödemiş and Soma from the Aegean region, were investigated for their `biochemical constituents and polen content. The results can `be summarised as follows: - The total protein content in these samples vearied `between 0,265- °»525 gr,, Saccahorose 2,3-8,2 f, Invert suger 65-100.£, ash 0,205-1,395 f and water content `between 20-25t6 fo these values fully coincide wj-fch those given `by. TSE(Turkish Standart Institute). - The polen types in these samples are commonly dominated `by the fami lies' Leguminosae(Fahaceae),Compositae(Asteraceae),Eoraginaceae and Cistace'? - The polens most frequently observed in our preparations belonged to the genera Cistus sp. and Trifolium sp.
dc.description.abstract- 45 - V, ÖZET _ ___Ege `bölgesine, dahil olan İzmir, Manisa, Muğla, Denizli, Aydın illeri ile Marmaris, Ödemiş ve Soma ilçelerinden toplanan bal örnekleri `biyo kimyasal ve polen içeriği yönünden incelendi. Elde edilen `bulgular aşa ğıdaki şekilde özetlenebilir. -' Örneklerimizde, total protein içeriğinin 0, 265-0,525 gr., Sakkaroz- un'fo 0,23-8,2, invert şekerin f> 65-IOO, Külün f 0,285-1,395 ve Suyun fo 20-25j6 değerler arasında değiştiği saptanmıştır. Bu değerlerin TSE (Türkiye Standartları Enstitüsü) »nin verdiği -değerlerdeki sınır değer leri arasında yer aldığı ortaya çıkmıştır. - Örneklerimizin içerdiği polen tiplerinin en çok Leguminosae(?abaceae) t. Gompositae(Asteraceae), Boraginaceae ve Cistaceae familyalarına ait ol dukları gözlenmiştir. Ayrıca hazırladığımız polen preparatlarmda en sık rastlanan polenlerin Cistus sp. Ve Trifolium sp. cinsleri kapsadığı gözlenmiştir. SUMMARY The honey samples collected from the states of Izmir, Kan isa, Muğla, Denizli, Aydın and from the cities of Marmaris, ödemiş and Soma from the Aegean region, were investigated for their `biochemical constituents and polen content. The results can `be summarised as follows: - The total protein content in these samples vearied `between 0,265- °»525 gr,, Saccahorose 2,3-8,2 f, Invert suger 65-100.£, ash 0,205-1,395 f and water content `between 20-25t6 fo these values fully coincide wj-fch those given `by. TSE(Turkish Standart Institute). - The polen types in these samples are commonly dominated `by the fami lies' Leguminosae(Fahaceae),Compositae(Asteraceae),Eoraginaceae and Cistace'? - The polens most frequently observed in our preparations belonged to the genera Cistus sp. and Trifolium sp.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleEge bölgesi ballarında kimyasal ve plepolinolojik incelemeler
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmBiochemical analysis
dc.subject.ytmAegean region
dc.subject.ytmHoney
dc.subject.ytmPalinologic properties
dc.identifier.yokid731
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid731
dc.description.pages48
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess