Show simple item record

dc.contributor.advisorYıldırım, Metin B.
dc.contributor.authorAkbulak, Atinç
dc.date.accessioned2020-12-29T09:58:44Z
dc.date.available2020-12-29T09:58:44Z
dc.date.submitted1987
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/389137
dc.description.abstractVI. '>>j:ı!î A.l.I>./]en ithal edilen 8 patates çeşidinin cipg ve ıvırmak patates yapımına a,V7.anlaklar illi aaptamak amacıyla ka lite özellikleri urar.'tırı.LE'if/tır. Genetik materyal IILmalı ve UtıııovaVıa 1985 yılı İlkbahar sezonunda ye Ui' tirilmiatir..kalite özellikleri JCAIlî (1977) tarafından tanıtılan 3:'`>n temler e yöre yapılmış ve analizler 1985 yılı Aynstog, Jvylal.aylarımla E. İ!. '/,.?. Tarla Bitkileri Bölümü Patates I'a- lite labratııvarında yap ılın ir; t ir. iler ı om o somıcıı elde edilen sonuçlar araıyıda yerilmie- i. Atlantic ve Kooksack geçitleri cips iğin uyfxmdnr. ?-. K.Bur brink j Iıomiıi, lint, i o,pu.tte,1i oryold,'Y.Eose çer; it - lsri parmak patates yapımı için uyyundnr- 3. Kalite özellikleri büyük ölçüde çevre ve monotip x çevre etk.isi altında, olduyn için ıslalı pro er anımda ; cnotiplerin birçok yerde birkaç yıl boyunca, denen mesi ve daha sonra klonların. cips ve parmak patates laalitelerinin belirlenme»! ny/ym olacaktır.
dc.description.abstractV T I. UHI.'iAU'ı A total of S varieties from the USA yroıvn al- almalı and Altzjiova dnriny tho 198 v were analysed for nnality in order 't° determine their suitability to chips and frene fries ürocotiaip;;. Quality analyses wore carried out according to tiic inothodn described by the JiAlB (1977) -'J-h e analyses ivero per- formod in the patato quality labrotary of Department of field props of the Ayean university during Auyust-September, 1985 <i'he result obtained and the conclusions dxav/n are yiven as follov/inys : 1. Atlantic and I' ooksack are suitable to chips proces- 2. I).Burbanl' jlenihi, Bint 3 e, butt e,1 oryold and '//.Rose are suitable to freneh fries processinC. 3. Since the duality characteristic are under the yroat environnental effects the genotypes should be bested at more locations for more years in a breeding ixroyrain.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBazı yabancı patates çeşitlerinin kalite özellikleri üzerinde araştırmalar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.identifier.yokid3502
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid3502
dc.description.pages54
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess