Show simple item record

dc.contributor.advisorAsyalı, Nevzat
dc.contributor.authorKadakçi, Eyüp Kemal
dc.date.accessioned2020-12-29T09:40:10Z
dc.date.available2020-12-29T09:40:10Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/385128
dc.description.abstractÖZET ETLİK PİLİÇ BAŞLANGIÇ (STARTER) VE BİTİŞ (FINISHER) KARMALARINDA ENERJİ KAYNAĞI OLARAK MISIRIN YERİNE TAPYOKA KULLANIMI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA KADAKCI, Eyüp Kemal Yüksek Lisans Tezi, Zootekni Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nevzat Asyalı Mart, 1998, 47 sayfa Bu çalışmada, etlik piliç karmalarında mısır yerine tapyokanın enerji kaynağı olarak kullanım imkanı araştırılmıştır. Araştırmada, her grupta 50'şer hayvan olacak şekilde 200 adet Ross PM3 ırkı etlik civciv kullanılmıştır. Etlik piliç başlangıç ve bitiş karmalarında enerji kaynağı olarak mısır yerine % 0, % 10, % 15 ve % 20 düzeylerinde tapyoka kullanılmıştır. Denemede, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma, abdominal yağ ve ölüm oranlan dikkate alınmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, izokalorik ve izonitrojenik olarak hazırlanan karmalarla beslenen etlik piliçlerde canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma, abdominal yağ ve ölüm oranı bakımından istatistiki bir fark saptanamamıştır (P> 0.05). Buna göre, etlik piliç başlangıç (Starter) ve bitiş (Finisher) karmalarında enerji kaynağı olarak mısır yerine tapyokanın kullanılabileceğini söylemek mümkündür.
dc.description.abstracten_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleEtlik piliç başlangıç (Starter) ve bitiş (Finisher) karmalarında enerji kaynağı olarak mısırın yerine tapyoko kullanımı üzerinde bir araştırma
dc.title.alternativeA Research on the use of tapioca instead of maize as a source of energy in broiler starter and finisher rations
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAbdominal fat
dc.subject.ytmBroiler chickens
dc.subject.ytmMaize
dc.subject.ytmRations
dc.subject.ytmTapioca
dc.identifier.yokid77575
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid77575
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess