Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzden, Osman
dc.contributor.authorAltunok, Muhammet
dc.date.accessioned2020-12-29T09:38:26Z
dc.date.available2020-12-29T09:38:26Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/384753
dc.description.abstractIV ÖZET AĞ KAFESLERDE KEFAL ( Chelon labrosus R. 1826 ) YETİŞTİRİCİLİĞİ ALTUNOK, Muhammet Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman ÖZDEN Ocak 1998, 62 sayfa Bu çalışmada kalın dudaklı kefal yavrularının denizdeki ağ kafeslere uyumu ve büyütülmesi amaçlanmıştır. Doğadan toplanan yavrular aynı stok yoğunluğunda 4 farklı grupta stoklanarak 7 ay boyunca, farklı ham protein oranlarına sahip yemlerle beslenmişlerdir. Yavrular 6 m3 Kik ağ havuzlara 1 6 adet/m3 olarak stoklanmışlardır. Çalışmada, hazırlanan % 25, 30 ve 35' lik ham proteinli karmalar ile ticari sazan yemi kullanılmıştır. Grupların başlangıç ağırlıkları ortalama 6.2 ± 0.93 g, sonuçta A grubu 51. 1± 7.06 g, B grubu 82.5 ± 6.04 g, C grubu 77.1 ± 5.78 g ve D grubu 58.4 ± 3.05 g olmuşlardır. Bütün grupların yaşama oranları % 95' in üzerinde gerçekleşmiştir. Anahtar kelimeler: Chelon labrosus, ağ kafes kültürü, adaptasyon, gelişme, pelet yem.
dc.description.abstractV ABSTRACT CAGE CULTURE OF THICK LIPPED MULLET (C labrosus R. 1826) ALTUNOK, Muhammet Msc in Fisheries Faculty Supervisor. Doç. Dr. Osman Özden January 1998, 62 pages The purpose of this work was to obtain some preliminary data on acclimation of fingerlings and grow-out of Chelon labrosus under intensive conditions in sea netcages. Fingerlings of C. labrosus collected from the sea shore and stocked in cages at same stocking densities were reared for 7 months with suplementary feeding. Four 6 m3 net in a cage were used for the experiments. Stocking densities were 16 mullet / m3 in netcages, respectively. Three diets containing 25, 30 and 35% protein levels were prepared. In last group was fed with commercial carp feed. Initial mullet weight was 6.2 ± 0.93 g. Final mean weights of mullets were group A 51.1 ± 7.06 g, group B 82.5 ± 6.04 g, group C 77.1 ± 5.78 g and 58.4 ± 3.05 g for group D in 210 days. Mullets reached a maximum weight with 82.5 g in B group. Optimum fish performance was achieved at 30% dietary protein. Survival was, in all groups over of 95% after 210 days in seacages. Key words: Chelon labrosus, seacage culture, acclimation, growth, pellet feedingen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleAğ kafeslerde kefal (Chelon labrosus R.1826) yetiştiriciliği
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmLeaping mullet
dc.subject.ytmNet cages
dc.identifier.yokid77407
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid77407
dc.description.pages62
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess