Organik biber yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kükürt ve feldspat uygulamalarının verim ve kalite özelliklerine etkisi
dc.contributor.advisor | Anaç, Dilek | |
dc.contributor.author | Çiçekli, Murat | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T09:24:11Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T09:24:11Z | |
dc.date.submitted | 2004 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/381697 | |
dc.description.abstract | V ÖZET ORGANİK BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÇİFTLİK GÜBRESİ, KÜKÜRT VE FELDSPAT UYGULAMALARININ VERİM VE KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ ÇİÇEKLİ, Murat Yüksek Lisans Tezi, Toprak Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Dilek ANAÇ Ağustos 2004, 87 sayfa Organik yetiştiricilik üzerine yapılan bu çalışmanın amacı, dolmalık biber Kandil çeşidinde çiftlik gübresi ( ÇG ), kükürt ( S ) ve potasyum ( K ) kaynağı olarak feldspat ( F ) kullanılmasının verim ve bazı kalite özelliklerine etkilerini araştırmaktır. Bu çalışma 2001 ve 2002 yıllarında, biri ön çalışma olmak üzere 2 yıl süre ile E.Ü.Z.F. Uygulama Çiftliğinde biber- bakla- biber münavebesi şeklinde 3 uygulamalı ( ÇG+S+F ), 5 tekrarlı ve tesadüf bloktan deneme desenine göre yürütülmüştür. Burada denemenin 2. yıl sonuçlan verilmiştir. Önemli bazı sonuçlar, ( ÇG+S ) uygulamasının toplam verimi arttırdığını, ( ÇG+S+F )' m ise içindeki K nedeni ile erkenci verimi etkilediğini göstermiştir. Yaprak bitki besin elementleri referans değerlere göre yeterli düzeyde bulunmuştur. Yaprak K içeriği ile meyvenin Vitamin C ve toplam suda erir kuru madde içerikleri arasında olumlu ve önemli ilişkiler saptanmıştır. Toprağa ilave edilen S' ün pH' yi düşürdüğü belirlenmiştir. Anahtar Sözcükler: Organik Tarım, Dolmalık Biber, Feldspat, Kükürt, Çiftlik Gübresi, Kalite, Bitki Besin Elementleri. | |
dc.description.abstract | VII ABSTRACT FARMYARD MANURE» SULPHUR AND FELDSPATS PRACTICES ON THE YIELD AND QUALITY PROPERTIES OF ORGANIC PEPPER ÇİÇEKLİ, Marat Master of Science Thesis, Soil Department Supervisor : Prof. Dr. : Dilek ANAÇ August 2004, 87 pages The objective of the study was to examine the effect of farmyard manure ( FYM ), sulphur ( S ) and potassium ( K ) rich feldispats ( F ) on the yield and on the quality parameters of stuff pepper ev. Kandil. The experiment was conducted in the fields of the Ege University Farm for 2 years in 2001 and 2002 and the later is evaluated as the primary trial. Pepper- broad bean-pepper crop sequence was followed with three treatments ( FYM, S and F ) and 5 replications designed in randomized blocks. According to the obtained results, FYM and S increased the total yield. The addition of F rich in K as FYM+S+F treatment enhanced the early harvest. Leaf nutrients were found in agreement with the cited threshold values and positive significant correlations were determined between the leaf K and Vitamin C and total soluble solids. The sulphur added to the soil decreased the pH. Key words : Organic Agriculture, Stuff Pepper, Feldspat, Sulphur, Farmyard Manure, Quality, Nutrient Elements | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Organik biber yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kükürt ve feldspat uygulamalarının verim ve kalite özelliklerine etkisi | |
dc.title.alternative | Farmyard manure, sulphur and feldspat practices on the yield and properties of organic pepper | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.identifier.yokid | 166308 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | EGE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 149496 | |
dc.description.pages | 106 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |