Show simple item record

dc.contributor.advisorSavaş, Sevgi
dc.contributor.authorMemişoğlu, Münire
dc.date.accessioned2020-12-29T09:13:15Z
dc.date.available2020-12-29T09:13:15Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-24
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/379190
dc.description.abstractBu tez çalışmasında, Algamac 3050 ve Red Pepper'e L-karnitin ilavesinin rotifer (Brachionus plicatilis)'in yağ asidi içeriğine etkisi belirlenmiştir. B. plicatilis'in yoğun üretiminde besin olarak S. parkle kullanılmıştır. Rotiferlere L-karnitin ilaveli ticari ürünler ile kombine olarak; S. parkle (Grup I; Kontrol), S. parkle+ Red Pepper (grup II), S. parkle+ Red Pepper+ L - karnitin (grup III), S. parkle+ L - karnitin (grup IV), S. parkle+ Algamac 3050 (grup V), S. parkle+ Algamac 3050 + L – karnitin (grup VI)'den oluşan zenginleştirme uygulanmıştır. Ticari ürün ile zenginleştirilen B. plicatilis'in yağ asidi kompozisyonunda önemli farklılıklar saptanmıştır. Gruplar arasında en yüksek EPA ve PUFA; S. parkle + Algamac 3050 + L - karnitin ile zenginleştirilen rotiferlerde 12. saatte, en yüksek DHA; S. parkle + Algamac 3050 + L - karnitin ile zenginleştirilen rotiferlerde 6. saatte tespit edilmiştir. Rotiferlerdeki PUFA içeriğine zenginleştirme süresi etkisinin önemli (P<0,05) olduğu görülmüştür.
dc.description.abstractIn this thesis, it was determinated of the effect on fatty acid contens of rotifer (Brachionus plicatilis) of suplemented of L-carnitine to Algamac 3050, Red Pepper. S. parkle was used as feed in mass culture of B. plicatilis. Rotifer was applied feeding combined of commercial products suplemented with S. parkle (group I; control), S. parkle+ Red Pepper (group II), S. parkle+ Red Pepper+ L - karnitin (group III), S. parkle+ L - karnitin (group IV), S. parkle+ Algamac 3050 (group V), S. parkle+ Algamac 3050 + L - karnitin (group VI). Considerable differences were found in fatty acid composition of B. plicatilis fed with commercial enrichment diets. The highest EPA and PUFA; were determinated enriched with S. parkle + Algamac 3050 + L – karnitin in rotifer at the end of the trial, at 12 hour, the highest DHA were determinated enriched with S. parkle + Algamac 3050 + L - karnitin in rotifer at the end of the trial, at 6 hour. The enrichment duration was found significant (P< 0,05) effect of PUFA content of rotifers.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleL-karnitin ile kombine edilen bazı ticari zenginleştirici ürünlerin rotifer (brachionus plicatilis)`in yağ asidi kompozisyonu üzerine etkisi
dc.title.alternativeThe effects of fatty aci̇d composi̇ti̇on of the roti̇fer (brachionus plicatilis) some commerci̇al enri̇chi̇ng products commi̇ned whi̇t l-carni̇ti̇ne
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-24
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10270476
dc.publisher.instituteLisansüstü Eğitim Enstitüsü
dc.publisher.universityISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid571749
dc.description.pages41
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess