Show simple item record

dc.contributor.advisorSaka, Şahin
dc.contributor.authorTerzioğlu, Elif
dc.date.accessioned2020-12-29T09:13:01Z
dc.date.available2020-12-29T09:13:01Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/379128
dc.description.abstractToplam Kalite Yönetimi günümüzde giderek vazgeçilmez birunsura dönüşmektedir. Uluslararası niteliklerde büyük şirketlerden,küçük yerel işletmelere kadar, kalite yönetimi üzerinde konuşulmakta vedüşünülmektedir. Bu kadar yaygın bir paradigmaya dönüşen ToplamKalite Yönetimindeki en büyük rol, uygulayıcı firmalara ve firmalardaçalışan kişilere düşmektedir. Günümüzde kalite yaklaşımları, ürününbelli şartları karşılamasının yanısıra, müşteri istek ve beklentilerinin hergeçen gün değiştiğini dikkate alan bir yönetim anlayışıdır. Dolayısıylakaliteli ürün sağlamak için faaliyetler belirlenerek bunlara dayalı birsistem oluşturulduğunda, bu sistemden çıkan ürünün de kaliteli olmasısağlanabilir. Bu şekilde bir sistem oluşturabilmek için firmalar, ToplamKalite Yönetimi (TKY) gibi kalite geliştirme sistemlerinibenimsemektedirler.Bu çalışmada, işletmelerde üretim için vazgeçilmez olan ve güngeçtikçe önemi ve gerekliliği daha çok hissedilen, kalite, kaliteninplanlanması ve kontrolü faaliyetlerinin yerine getirilmesinde çok önemlibir yeri olan kalite ve gıda yönetim sistemleri ve diğer çevre ile ilgiliyönetim sistemlerinin kurulması amaçlanmıştır. Böylece bu sistemlerinişletmeye olan olumlu ve olumsuz tüm katkıları tespit edilerek diğerişletmelere öncü ve rehber olacağı düşünülmektedir.Anahtar Sözcükler: Kalite, Gıda Güvenliği, Çevre, YönetimSistemleri
dc.description.abstractNowadays, total quality management transforms an indispensableelement day by day, Quality management is being thought and talked byinternational qualified companies and also by small local managements.The biggest part of total quality management which is a very extensiveparadigm; is under responsibility of application companies and thepeople working for those companies. Nowadays approach of quality is amanagement conception that considers the changing of customer?sdemands and expectations, besides the quality of product. Consequently,to get the qualified product, a system can be constituted base on an actionand can provide the product to be qualified. To create that kind of asystem, companies assimilate quality development systems like totalquality management. (TQM)In this study; to set up the quality and food safety managementand other environmental management systems, which are indispensable,very important and necessary for quality, the plan and control of qualityis aimed. In this way, to find out those system?s positive and negative alleffects, can be avant garde and guide to all the other companies.Key words: Quality, Food Safety, Environment, Management Systemsen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleDeniz balıkları üretiminde toplam kalite yönetimi
dc.title.alternativeTotal quality management in the aquaculture of sea fishes
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid336118
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid224107
dc.description.pages173
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess