Show simple item record

dc.contributor.advisorEmiroğlu, Dilek
dc.contributor.authorUğurlu, Ziya Ersin
dc.date.accessioned2020-12-29T09:08:08Z
dc.date.available2020-12-29T09:08:08Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/377720
dc.description.abstractBu tez çalışmasında deniz hıyarlarında sıcaklık faktörünün büyüme ve gelişmeye olan etkileri araştırılmıştır. Çalışmada Urla, Karaburun ve Foça kıyılarından toplanan 15-40 gr arasında juvenil dönemdeki deniz hıyarlarının Ekim 2009 - Mart 2010 ayları arasında gelişimleri ve ağırlık artışları gözlenmiştir. Ayrıca farklı su sıcaklıklarına adaptasyonları ve buna bağlı olarak gelişimleri 90 gün boyunca 20°C, 25°C ve 30°C'de incelenmiştir. 15°C, 30°C ve 35°C'de şok uygulaması yapılarak yaşama oranları tespit edilmiş ve vücut yapılarındaki değişiklikler izlenmiştir. Çalışma boyunca fiziko-kimyasal parametreler (tuzluluk, pH, oksijen) günlük olarak ölçülmüş, 8 saatlik kış ışık rejimi uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar Holothuria polii' nin gelişimi için optimum sıcaklığın 25°C olduğunu, 7°C' nin altında ve 32 °C' nin üstünde ise yaşama oranının önemli ölçüde düştüğünü göstermektedir.Anahtar sözcükler: Deniz hıyarı, sıcaklık uygulamaları, adaptasyon, gelişim
dc.description.abstractIn this study effects of temparature on the growth and development of sea cucumbers were studied. In the study, juvenile sea cucumbers 15-40 gr were collected from Urla, Karaburun and Foca shores between October 2009 and Marc 2010 and their development and weight increase were observed. Also for 90 days sea cucumbers? adaptation to different water temperatures 20 °C, 25 °C and 30 °C their developments were studied. At the temparatures of 15 °C, 30 °C and 35 °C shock treatment was applied and survival rates were noted as well as the difference in their body structures. Throughout the study physico-chemical parameters (such as salinity, pH, Oxygen) were measured on a daily basis and 8 hour winter light diet was applied. The results indicate that the optimum temprature for Holothuria polii's development is 25C, however if the temprature is below 7C or above 32C survival rate drastically decreases.Key Words : Sea cucumber, temperarure treatments, adaptation, development.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleDeniz hıyarı (Holothuria (Roweothuria) polii, Delle Chiaje, 1823)` nın farklı sıcaklıklarda adaptasyonu ve gelişiminin incelenmesi
dc.title.alternativeStudy of sea cucuimber's adaptation and development at different temperatures (Holothuria (Roweothuria) polii, Delle Chiaje,1823)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid366113
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid266098
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess