Farklı bölgelerden gelen öğretmenlerin boş zaman tüketiminde yerel mutfak tercihleri: Diyarbakır ili örneği
dc.contributor.advisor | Sevin, Halise Dilek | |
dc.contributor.author | Gök, Serkan Anil | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T08:55:40Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T08:55:40Z | |
dc.date.submitted | 2019 | |
dc.date.issued | 2019-12-17 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/374064 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, farklı bölgelerden Diyarbakır'a gelen öğretmenlerin boş zaman tüketimlerinde yerel mutfağın yeri ile Diyarbakır mutfağına yönelik bilgi ve görüşleri ele alınmıştır.Araştırma verilerinin toplanmasında Karakullukçu (2009) tarafından geliştirilen `Boş zaman etkinlik türleri` anketi ile Aydın (2015) tarafından geliştirilen `Yerel mutfakların tercihleri` anketlerinden yararlanılarak oluşturulananket kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini, Diyarbakır ili Bismil ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarında görev yapan 1804 öğretmen oluşturmaktadır. Örneklem hesabına göre, 200 öğretmenle anket yapılması yeterli bulunmuştur (0,05 hata payı). Ancak, hata payını en aza indirgemek için 300 anket üzerinden çalışma gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda, öğretmenlerinsosyal-kültürel ve sportif faaliyetler başta olmak üzere çeşitli rekreatif faaliyetlere katıldıkları boş zaman tüketimlerinde yerel mutfak deneyimleme faaliyetlerinde bulundukları tespit edilmiştir.Yerel mutfağı tercih etmelerine rağmen yemek yeme faaliyetlerini bir boş zaman aktivitesi olarak görmedikleri ama boş zamanlarında yeme içme faaliyetlerine katılarak değerlendirdikleri sonucuna ulaşılmıştır.Çalışmada ayrıca öğretmenlerin yapmış oldukları yeme içme faaliyetlerinde Diyarbakır yerel mutfağını tercih ettikleri ve yerel mutfağı lezzetli buldukları sonucu elde edilmiştir. | |
dc.description.abstract | In this srudy, the place of lord cuisine and the knowledge and opinions about Diyarbakır cuisine in the leisure time consumptions of teachers coming from diffirent regions are compared. In this research data collection ` leisure activity types` questionnare developed by Karakullukçu ( 2009) and a the process of local cuisine questionnaire developed by Aydın ( 2015) was used as a beneficiary. The population of reseaarch consist of 1804 teachers working in instutions affilated to Ministry of National Education in Bismil district of Diyarbakır. According to sample calculation it was found sufficient to conduct a questionnaire with 200 teachers ( 0,05 margin error). However, in orde to minimize the margin of error over 300 surveys were conducted. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.title | Farklı bölgelerden gelen öğretmenlerin boş zaman tüketiminde yerel mutfak tercihleri: Diyarbakır ili örneği | |
dc.title.alternative | The importance of the local cuisine in the leisure time of teachers from different regi̇ons: For instance Diyarbakır provi̇nce | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2019-12-17 | |
dc.contributor.department | Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10304332 | |
dc.publisher.institute | Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 595276 | |
dc.description.pages | 114 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |