Search
Now showing items 1-2 of 2
Oligofruktozla zenginleştirilmiş sütten üretilen kefirlerin kalitesi üzerine tane ve kültür kullanımının etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada; fermente bir süt içeceği olan kefirde tane ve kültür kullanımının, ürünün fiziksel, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisinin ortaya konulması, prebiyotik (fruktooligosakkarit) ilavesinin ...
Doğal üretilen küflü peynirden izole edilen bazı laktik asit bakterilerinin aflatoksin B1 ve aflatoksin M1 üzerine etkisinin araştırılması
(2018-08-06)
Aflatoksinler, bazı Aspergillus türlerinin ürettiği, toksisitesi yüksek ikincil metabolitlerdir. Süt ürünlerinde de en çok rastlanan mikotoksinler arasında yer almaktadırlar. Gıdaların ve yemlerin aflatoksinlerle kontamine ...