Search
Now showing items 1-2 of 2
Ağ kafeslerde L-karnitin kullanımının çipura (Sparus aurata, Linneaus, 1758) balıklarının karaciğer, viseral yağlanmalarına ve gelişim performansı üzerine etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada, yeme L-karnitin ilave edilmesinin çipura balığının karaciğer, iç organ yağlanmaları ve gelişimi üzerine etkileri incelenmiştir. Çalışma 120 gün (Ekim 2007-Ocak 2008) sürdürülmüştür. Denemede 1 grubu kontrol ...
Omega-3 yağ asidi ve diyet lifi ile zenginleştirilmiş surimi jellerinin fizikokimyasal özellikleri üzerine ön pişirme ve derin yağda kızartmanın etkileri
(2018-08-06)
Bu çalışmada ticari ham surimi hamurundan ve gökkuşağı alabalığından izoelektrik çözündürme ve çöktürme yöntemine göre geri kazanılan miyofibriller protein konsantresinden diyet lifi ve omega-3 yağ asitleri eklenerek surimi ...