Search
Now showing items 1-2 of 2
Farklı bitkisel kaynaklardan üretilen kombucha'nınmikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi ve üründe bulunanprobiyotik mikroorganizmaların tanılanması
(2023)
Bu çalışmada, Anadolu alıcı ve ısırgan otu yapraklarının Kombucha içeceği üretiminde kullanımı ve üretilen Kombucha örneklerinden izole edilen asetik asit bakterisi (AAB) ve mayaların probiyotik özelliklerinin incelenmesi ...
Yenilikçi kurutma teknolojilerinin kullanımı ile zenginleştirilmiş sağlıklı ve besleyici atıştırmalık et ürünlerinin geliştirilmesi
(2023)
Bu çalışmada köfte ürününün hammadde girdilerinin ve oranlarının belirlenmesi, farklı ön kurutma yöntemleri (sıcak hava ile kurutma, mikrodalga kurutma ve dondurarak kurutma) ile puf kurutma öncesi sahip olması gereken nem ...