Search
Now showing items 1-2 of 2
Gıda model sistemlerinde proteinlerdeki nitrasyon ürünlerinin tayini için ileri kromatografik yöntemlerin uygulanması ve bu ürünlerin oluşumunun engellenmesi
(2018-10-30)
Son zamanlarda, gıda ürünlerinde protein oksidasyonu oldukça önem kazanmıştır. Birçok belirteç gıdalarda protein oksidasyonunu tanımlamak ve oksidasyonun miktarını belirlemek için kullanılmıştır. Ancak, gıdalarda sodyum ...
Fındık zarı ve keçiboynuzu fenolik bileşiklerinin ve diyet lifinin ultrasonik ve klasik ekstraksiyon eldelerinin karşılaştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada Türkiye?de atık olan fındık zarı ve keçiboynuzu örneklerinin bileşimlerinin belirlenmesi, farklı ekstraksiyon koşullarında fenolik bileşik içeriklerinin incelenmesi, yine aynı örneklerde farklı ekstraksiyon ...