Search
Now showing items 1-2 of 2
Çoklu emülsiyon yapıların dizaynı ve potansiyel gıda uygulamaları
(2019-05-14)
Çoklu emülsiyonların, sağlıklı gıda üretiminde yağ içeriğinin azaltılması, yağ asidi profilinin geliştirilmesi, fonksiyonel bileşenlerin enkapsülasyonu ve tat yoğunluğunu arttırarak gıdaların şeker/tuz içeriklerininin ...
Sodyum kazeinat ve gam arabik kompleksi ile nanoenkapsüle edilmiş EPA/DHA preparatının meyve suyu zenginleştirilmesinde kullanılması
(2018-08-06)
Omega-3 yağ asitleri grubunda olan EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosahekzaenoik asit), kardiovasküler sağlık ve zihinsel gelişim açısından çok önemli ve diyetle alınması gereken zorunlu yağ asitleridir. Bu yağ ...