Küresel pazarlarda tutundurma stratejilerinin tüketiciler üzerindeki etkileri
dc.contributor.advisor | Tatlıdil, Rezan | |
dc.contributor.author | Kazançoğlu, Yağiz Kaan | |
dc.date.accessioned | 2020-12-29T07:27:17Z | |
dc.date.available | 2020-12-29T07:27:17Z | |
dc.date.submitted | 2010 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/344646 | |
dc.description.abstract | Tezin konusu, ?Küresel pazarlarda tutundurma stratejilerinin tüketiciler üzerindeki etkileri? olarak yer almaktadır.Araştırmanın amacı, küresel pazarlarda faaliyet gösteren firmaların uyguladıkları tutundurma stratejilerini incelemek ve tüketicilerin satın alma davranışlarına olan etkilerini ele alarak, değerlendirmek olmuştur. Bu kapsamda, araştırmada öncelikli olarak küresel pazarlarda tutundurma karması hakkında genel bilgi verilip, küresel pazarlarda tutundurma karmasının oluşturulmasını etkileyen iç ve dış çevresel faktörlerin neler olduğu açıklanmıştır. Ardından da satın alma karar süreci ve bu süreçte tüketici rolleri doğrultusunda, tutundurma stratejileri ile tüketici davranışları arasındaki ilişkiler anlatılmıştır.Daha sonra, hızlı yemek sektörü hakkında tanım yapılıp, hızlı yemek sektöründe tutundurma stratejilerinin tüketiciler üzerindeki etkilerine yönelik bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Bu alan araştırmasında baz alınacak olan çeşitli işletmeler hakkında başta tutundurma stratejileri olmak üzere detaylı bilgiler verilmiştir.Son olarak da, gerçekleştirilen alan araştırmasının sonuçları ve o sonuçlar doğrultusunda oluşturulmuş öneriler belirtilmiştir. Bu sonuçlar ve öneriler ise hem hızlı yemek sektöründe faaliyet gösteren yöneticiler, hem de bu sektörde yatırım yapmak isteyen girişimciler açısından değerlendirilmesi fayda sağlayacak bir kaynak olabilecektir. | |
dc.description.abstract | The aim of the study is to investigate the promotion strategies of the globally operating firms and to state the effects of these strategies on the purchasing behaviour of the consumers.In this context general information is given about the promotion mix in the global markets then the internal and external factors affecting the promotion mix are analyzed. Afterwards the purchasing decision process and according to the roles of the consumers, the relation between promotion strategies and consumer behaviour is studied.The general definition of the fast food sector is given and the field study is conducted on the effects of promotion strategies on fast food consumers. The detailed information is provided about the promotion strategies of the firms taking part in the study.Finally, the results of the field study is presented and supported with suggestions. These suggestions will be a helpful for current managers, potential investors and policy makers in the fast food sector. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Küresel pazarlarda tutundurma stratejilerinin tüketiciler üzerindeki etkileri | |
dc.title.alternative | The affects of promotion strategies on consumer in global markets | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İşletme Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Consumer behavior | |
dc.subject.ytm | Promotion | |
dc.subject.ytm | Marketing | |
dc.subject.ytm | Promotion policies | |
dc.subject.ytm | Consumers | |
dc.identifier.yokid | 381311 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | EGE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 263251 | |
dc.description.pages | 217 | |
dc.publisher.discipline | Pazarlama Bilim Dalı |