Show simple item record

dc.contributor.advisorErkman, Fatma
dc.contributor.authorTopuz, Esra
dc.date.accessioned2020-12-29T07:18:00Z
dc.date.available2020-12-29T07:18:00Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/342745
dc.description.abstractYemek,basit anlamıyla yaşamın kurucu unsurlarından biridir. Ancak insanoğlunun biolojik devamlılığını sağlamanın dışında, yemek yeme edimi, yenilecek maddelerin temini, saklanması ve tüketimi için yerine getirilmesi zorunlu toplumsal bir takım birlikteliklerin oluşturulmasına yol açmıştır. Bu birlikteliklerden doğan ritüeller ile toplumlar, kültürel açıdan şekillenmiş, kendi karakteristik özelliklerine kavuşmuşlardır. Yaşamın temsil edildiği bir alan olarak edebiyatta, yeme içme ediminin yer almaması düşünülemez. Yemek ve edebiyat arasındaki ilişkinin temel çıkış noktası olduğu bu çalışmada, Bakhtin'nin kronotop kavramı çerçevesinde romanlarda yemeğin bir kronotop olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği incelenecektir.
dc.description.abstractFood, as a classical term, is the basic instinct of life. Apart from being a vital process that causes the continuation of human being's biological life, food helps to form some necessary social gatherings, rituals, form culturally different societies and each society has its own characteristics. Every aspects of life take part in literature so in this term it is impossible to think food apart from literature. The relationship between food and literature is the starting point of this study and here in this study it is aimed to highlight if food can be considered as a chronotope according to Bakhtin's chronotope theory.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKarşılaştırmalı Edebiyattr_TR
dc.subjectComparative Literatureen_US
dc.subjectTürk Dili ve Edebiyatıtr_TR
dc.subjectTurkish Language and Literatureen_US
dc.titleEdebiyat ve yemek: Bir kronotop olarak yemek
dc.title.alternativeFood and literature: Food as a chronotope
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKarşılaştırmalı Edebiyat Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPamuk, Orhan
dc.subject.ytmTurkish literature
dc.subject.ytmNovel
dc.subject.ytmTurkish novel
dc.subject.ytmEating
dc.subject.ytmFood culture
dc.subject.ytmŞafak, Elif
dc.subject.ytmChronotope
dc.identifier.yokid429675
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid313293
dc.description.pages104
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess