Show simple item record

dc.contributor.advisorDemir, Hülya
dc.contributor.authorKomar İkan, Ahsen Dilek
dc.date.accessioned2020-12-29T06:58:42Z
dc.date.available2020-12-29T06:58:42Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2019-02-11
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/340134
dc.description.abstractYetişkinliğe geçiş dönemi olarak bilinen 18-24 yaş grubu gençlerin üniversite öğrencileri oldukları düşünülürse, onların doğru beslenme alışkanlıklarına sahip olması kendi sağlıkları nedeniyle toplumsal önem taşımaktadır. Bu çalışmada, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3'üncü ve 4'üncü sınıf kadın öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve bunun beden kitle indeksi(BKİ) ile ilişkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma verileri değerlendirilirken tanımlayıcı istatistiksel metodların yanı sıra nicel verilerin karşılaştırılmasında normal dağılım göstermeyen değişkenlerin iki grup karşılaştırmalarında Mann Whitney U test ve nitel verilerin karşılaştırılmasında Pearson ki-kare test ve Fisher Freeman Halton test kullanılmıştır. p<0.05 istatistiksel olarak anlamlı kabul edilmiştir. . Öğrencilerin BKİ ölçümleri 16,3 ile 25 kg/m2 arasında değişmekte olup, ortalama 19,91±2,26 kg/m2 olarak saptanmıştır. Öğrencilerin %30'unun (n=30) zayıf, %70'inin (n=70) normal kilolu olduğu gözlenmiştir. Okunan sınıfa göre öğrencilerin günlük öğün sayılarının dağılımları arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık saptanmamıştır (p>0,05).
dc.description.abstractIf the 18-24 age group, known as the transition period to adulthood, is thought to be university students, it is of social importance for them to have the right eating habits. In this study, it was aimed to investigate the relationship between nutritional habits and body mass index (BMI) of 3rd and 4th grade female students of Department of Nutrition and Dietetics, Yeditepe University, Faculty of Health Sciences. Mann Whitney U test was used for two group comparisons of the variables with no normal distribution and Pearson Chi-square test and Fisher Freeman Halton test were used to compare quantitative data in addition to descriptive statistical methods. p <0.05 was considered statistically significant. . The BMI measures of the students ranged from 16.3 to 25 kg / m2 and the average was 19,91 ± 2,26 kg / m2. It was observed that 30% of the students (n = 30) were weak and 70% (n = 70) were normal weight. No statistically significant difference was found between the distributions of the daily number of the students according to the reading class (p> 0,05).en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.titleInvestigation of relationship between body mass index and breakfast habits among university students
dc.title.alternativeÜniversite öğrencilerinin kahvaltı alışkanlıklarının beden kitle indeksi ile ilişkisinin araştırılması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-02-11
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmUniversity students
dc.subject.ytmBreakfast
dc.subject.ytmBody mass index
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmNutritional habits
dc.identifier.yokid10197841
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid509994
dc.description.pages66
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess