Show simple item record

dc.contributor.authorÜrkel, Vildan
dc.date.accessioned2020-12-28T14:33:59Z
dc.date.available2020-12-28T14:33:59Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/333779
dc.description.abstractÖZET Hizmet işletmelerinde işgücü planlaması işletmelerin özelliğinden dolayı farklı bir öneme sahiptir. Bu tür işlet melerde gerek hizmet sunmada gerekse diğer fonksiyonları» yerine getirilmesinde geniş ölçüde insan gücünden yararlanılır. Bu çalışmanın amacı, işletmelerin amaçlarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi için son derece gerekli olan işgücü planlaması konusunda araştırma yapmak ve bir otel işletmesinde işgücü planlamasını uygulayarak işgücü gerek sinmelerini belirlemektir. Bu amaçla yapılan çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, işgücü planlamasının tanımı ve amacı, önemi, personel yönetimi içerisindeki yeri ve işgücü planlamasını etkileyen faktörler belirtilmiştir. İkinci bölümde, işgücü planlamasındaki aşamalar ve işgücü planlamasında kullanılan yöntemler hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde, zaman serileri analizi yöntemiyle otelin k&v hizmetleri bölümünün işgücü gereksinmesi belirlenmeye çalışılmıştır. T. C.
dc.description.abstractSUMMARY Because of the different features of firms manpower planning in service business has different importance. Manpower is widely utilized both in giving service and fullfilling some other functions in service business of this kind. The purpose of this study is to have comprehensive research on manpower planning which is extremely important in realizing the goals of the business successfully, In this study, in order to determine the manpower requirements, applying manpower planning is aimed in a hotel. This study covers three chapters. In the first chapter, the definition of manpower planning and its goals, importance, the place of it in personnel management and the factors that are influential on manpower planning are being mentioned in detail. In the second chapter o range of information is given in the steps in manpower planning and the techniques in manpower planning. In the last chapter, by means of time series analyse technique an attempt was made to determine the manpower requirement in house-keeping department a hotel.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleİşgücü planlaması ve dört yıldızlı bir otel işletmesinde uygulama
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmManpower planning
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmAccomodations for travelers and tourists
dc.identifier.yokid13388
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityANADOLU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid13388
dc.description.pages91
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess