Türk gül yağının üretimi ve özelliklerinin tesbiti
dc.contributor.advisor | Başer, Kemal Hüsnü Can | |
dc.contributor.author | Kürkçüoğlu, Mine | |
dc.date.accessioned | 2020-12-28T13:45:33Z | |
dc.date.available | 2020-12-28T13:45:33Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/328986 | |
dc.description.abstract | 115 ÖZET Türkiye'nin önemli ve yüksek ekonomik değere hayiz bir ürünü olan gül yağının endüstriyel üretim şartlarım ve kalitesini ortaya koymak amacıyla çalışmalar yapılmıştır. Taze ve fermente güller kullanılarak yapılan laboratuvar ve en düstriyel çapta hidrodistilasyon işlemleri sonucu elde edilen gül yağ larının yağ verimleri hesaplanmış ve gaz kromatografik analizleri ya pılıp değerlendirilmiştir. Kullanılan suyun ısısının distilasyon süre sine ve yağ verimine etkisi incelenmiştir. Muhtelif firmaların 1987 yılı muhsulü gül yağı örnekleri üzerinde karşılaştırmalı analizler yapılmıştır. | |
dc.description.abstract | 116 SUMMARY This research has been conducted to investigate industrial processing conditions and the quality of rose oil which is an impor tant product of Turkey having high economic value. Rose oil obtained from fresh and fermented roses at laboratory and industrial scale by hydrodisti nation were evaluated by gas chromatographic analyses and their yields were calculated.The effect of water temperature, time of distillation and yield of oil have also been worked out. Comparative analyses of Turkish rose oils produced in 1987 by various companies are also reported. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Eczacılık ve Farmakoloji | tr_TR |
dc.subject | Pharmacy and Pharmacology | en_US |
dc.title | Türk gül yağının üretimi ve özelliklerinin tesbiti | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Rose oil | |
dc.subject.ytm | Turkey | |
dc.identifier.yokid | 6421 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANADOLU ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 6421 | |
dc.description.pages | 123 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |