Show simple item record

dc.contributor.advisorBaşer, Kemal Hüsnü Can
dc.contributor.authorKürkçüoğlu, Mine
dc.date.accessioned2020-12-28T13:45:33Z
dc.date.available2020-12-28T13:45:33Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/328986
dc.description.abstract115 ÖZET Türkiye'nin önemli ve yüksek ekonomik değere hayiz bir ürünü olan gül yağının endüstriyel üretim şartlarım ve kalitesini ortaya koymak amacıyla çalışmalar yapılmıştır. Taze ve fermente güller kullanılarak yapılan laboratuvar ve en düstriyel çapta hidrodistilasyon işlemleri sonucu elde edilen gül yağ larının yağ verimleri hesaplanmış ve gaz kromatografik analizleri ya pılıp değerlendirilmiştir. Kullanılan suyun ısısının distilasyon süre sine ve yağ verimine etkisi incelenmiştir. Muhtelif firmaların 1987 yılı muhsulü gül yağı örnekleri üzerinde karşılaştırmalı analizler yapılmıştır.
dc.description.abstract116 SUMMARY This research has been conducted to investigate industrial processing conditions and the quality of rose oil which is an impor tant product of Turkey having high economic value. Rose oil obtained from fresh and fermented roses at laboratory and industrial scale by hydrodisti nation were evaluated by gas chromatographic analyses and their yields were calculated.The effect of water temperature, time of distillation and yield of oil have also been worked out. Comparative analyses of Turkish rose oils produced in 1987 by various companies are also reported.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectEczacılık ve Farmakolojitr_TR
dc.subjectPharmacy and Pharmacologyen_US
dc.titleTürk gül yağının üretimi ve özelliklerinin tesbiti
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmRose oil
dc.subject.ytmTurkey
dc.identifier.yokid6421
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANADOLU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid6421
dc.description.pages123
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess