Mültipl emülsiyonlar üzerinde çalışmalar
dc.contributor.advisor | Yazan, E. Yasemin | |
dc.contributor.author | Aralp, Ümit | |
dc.date.accessioned | 2020-12-28T13:44:55Z | |
dc.date.available | 2020-12-28T13:44:55Z | |
dc.date.submitted | 1995 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/328910 | |
dc.description.abstract | IV ÖZET Çalışmanın ana amacı, kozmetik özellik taşıyan badem yağı ile s/y/s multipl emülsiyon sistemini oluşturmak ve bu sistemin stabilitesinin Polinilpirolidon (PVP) katılarak iyileştirilmesidir. Multipl emülsiyonun hazırlanması, çift basamaklı üre tim yöntemine göre yapılmıştır. Formülasyonun iç ve dış sulu fazlarına bir makromolekül olan PVP eklenerek, non- iyonik sürfektanla birlikte yüzeylerarası bir ağ oluştu rulması ve dolayısıyla sistemin stabilitesinin arttırılması beklenmiştir. Sistemin termal stabilitesi ile ilgili çalışmalar ve reolojik özellikleri incelenerek emülsi yon sistemleri değerlendirilmiştir. Bunun yanısıra, iç sulu faza eklenen MgSO^' m salımı ve sistemin verimi kondüktomet- rik olarak saptanarak hesaplanmıştır. Bu çalışmalar sonunda, dış sulu faza PVP eklenmesi ile multipl emülsiyon sisteminin stabilitesinin arttırıla- bileceği gözlenmiştir. | |
dc.description.abstract | SUMMARY The principal aim of the study was to formulate w/o/w multiple system using the cosmetic almond oil and to improve the stability of the system by the addition of polyvinylpyrrolidone. Double-step procedure was used for the preparation of multiple emulsions. A macromolecule, polyvinylpyrrolidone, which was added either to the internal or external aqueous phase, was expected to form an interfacial network with the non-ionic surfactant. Emulsion systems were evaluated regarding the results of the studies on the thermal stability and the investigation of the rheological characteristics of the system. Besides this, the yield of the system was calculated by determining the conductometric release of MgS04 which was incorporated into the internal aqueous phase. Improvement in the stability of the multiple emulsion system was observed by the addition of polyvinylpyrrolidone in the external aqueous phase. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Eczacılık ve Farmakoloji | tr_TR |
dc.subject | Pharmacy and Pharmacology | en_US |
dc.title | Mültipl emülsiyonlar üzerinde çalışmalar | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Emulsions | |
dc.identifier.yokid | 44374 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANADOLU ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 44374 | |
dc.description.pages | 114 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |